Οι Αμερικανοί θα εκσυγχρονίσουν τον στρατό της Αρμενίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Ουάσιγκτον και το Ερεβάν θέλουν να βελτιώσουν τη συνεργασία τους στον στρατιωτικό τομέα.

Η Αρμενία, που έχει αποστασιοποιηθεί από τη Ρωσία, ετοιμάζεται να λάβει την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον θα παράσχει στρατιωτική βοήθεια στην Αρμενία, η οποία μέχρι πρότινος ήταν ο στρατηγικός εταίρος της Μόσχας.

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Αρμενία, Κριστίνα Κβίεν, αναφέρθηκε στις «ταχέως αναπτυσσόμενες σχέσεις ΗΠΑ-Αρμενίας».

Η Κβίεν είπε ότι οι επαφές με το Ερεβάν «επεκτείνονται και βαθαίνουν σχεδόν σε κάθε τομέα». Σημειώθηκε ότι αυτό περιελάμβανε και τη στρατιωτική συνεργασία.

Στρατιωτική συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Αρμενίας

1 173

«Η Αρμενία θέλει να επεκτείνει τη συμμετοχή της σε θέματα όπως η διατήρηση της ειρήνης και άλλες ειρηνικές προσπάθειες», τόνισε η Κβίεν.

«Μιλάμε για πολλούς διαφορετικούς τομείς. Προσπαθούμε να δούμε πού μπορούμε να βοηθήσουμε την Αρμενία όσον αφορά την άμυνα».

Κατέληξαν σε συμφωνία

Όπως σημειώνει η «Eurasianet» ότι πολλές πτυχές της στρατιωτικής συνεργασίας ΗΠΑ-Αρμενίας δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί. Ωστόσο, η Κβίεν σημείωσε ότι οι δύο χώρες «έχουν ήδη συμφωνήσει σε αρκετά θέματα».

Προμήθεια θωρακισμένων ασθενοφόρων

Στο πλαίσιο αυτό, κοινοποιήθηκε ότι οι ΗΠΑ αποδέχθηκαν το αίτημα των Αρμενίων για προμήθεια τεθωρακισμένων ασθενοφόρων. Τα μέρη συζητούν επί του παρόντος το χρονοδιάγραμμα παράδοσης.

Οι σχέσεις με τη Ρωσία είναι τεταμένες

Η κυβέρνηση της Αρμενίας άρχισε να απομακρύνεται από τη Ρωσία πολιτικά και οικονομικά αφού υπέστη μια συντριπτική ήττα εναντίον του στρατού του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Αξιωματούχοι στο Ερεβάν πιστεύουν ότι το Κρεμλίνο δεν έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του για την ασφάλεια απέναντί ​​τους.

Προσφορά βοήθειας 350 εκατομμυρίων δολαρίων

Σε αυτή τη διαδικασία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ παρενέβησαν και πρόσφεραν 350 εκατομμύρια δολάρια βοήθεια στην Αρμενία στις αρχές Απριλίου.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ