Χαμός και εσωκομματικός πολεμος στον Συριζα για μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο – Θλιβερές εικόνες που παραπέμπουν στο πρόσφατο χάος του Συνεδρίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έντονη κινητικότητα στα εσωκομματικά μαχαιρωματα στον Συριζα με αρχή τον Παπανώτα που η ίδια του βάση του ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε σαν υποψήφιο ευρωβουλευτή. Πάνω που ο Συριζα άρχισε να συσπειρώνεται, ξαφνικά άρχισαν να “σκοτώνονται”. Αυτά συμβαίνουν οταν οι υποψήφιοι με δυναμική ειναι περισοσοτεροι απο τον αριθμό των ευρωβουλευτών που μπορει να εκλέξει….

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Παρέμβαση της Σοφίας Μπεκατωρου για τον Δημήτρη Παπανώτα

Παρέμβαση της Σοφίας Μπεκατωρου για τον Δημήτρη Παπανώτα

Σύμφωνα με το έγκυρο πάντα στα εσωκομματικά του Συριζα, thefaq.gr αναταράξεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα, ο οποίος πριν από μερικές εβδομάδες και πάντως πριν από τις προκριματικές της Κυριακής, ενώ σημειωτέον προηγηθηκε ή διαδικασία έγκρισης της υποψηφιότητάς του, ενώ είχαν γίνει αυτές οι δηλώσεις, από το ΕΓ του κόμματος, ανέφερε σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την έμφυλη βία και την κακοποίηση γυναικών πως μία γυναίκα δεν έχει κανέναν πρόβλημα «εκτός αν θέλει να έχει». Η υποψήφια ευρωβουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Τσαμπάζη, αντιδρώντας στις δηλώσεις αυτές ζητεί την παραπομπή του κ. Παπανώτα στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Συγκεκριμένα η κ Τσαμπάζη ή οποία μάλιστα πριν από λίγα 24 ώρα άφησε βαριά υπονοούμενα κατά συνυποψηφίων της στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αναφορές σε “χορηγούς” και “οδηγούς”,  χωρίς όμως να προχωρήσει μεχρις στιγμής σε διευκρινίσεις ή καταγγελίες στην ΚΕΦΕ
437864707 340238432401437 8231436335018503983 n e1713430808727αντιδρώντας στις δηλώσεις αυτές ζητεί την παραπομπή του κ. Παπανώτα στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

«Μην περιμένετε ότι ήρθα σήμερα εδώ για να ξεπλύνω οποιαδήποτε συμπεριφορά και στάση που όχι μόνο δεν με εκφράζει αλλά μου φέρνει και μία πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια. Δεν με εκφράζει καθόλου, με προβληματίζει και θεωρώ ότι δεν εκφράζει και το σύνολο των γυναικών στην Ελλάδα, οι οποίες παλεύουν συνολικά κατά της πατριαρχίας, να καταρριφθούν όλα αυτά τα στερεότυπα που είναι βαθιά ριζωμένα ακόμα», είπε η Δώρα Τσαμπάζη στο Kontra24 , ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως η Σοφία Μπεκατώρου «κοσμεί» το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Αναφορικά με τον ισχυρισμό του Δ. Παπανώτα περί «κοπτοραπτικής» της δήλωσής του, η κ. Τσαμπάζη είπε: «Επειδή κάθισα και είδα και ως δημοσιογράφος πολύ προσεκτικά τη δήλωση του κ. Παπάνωτα, εκεί που αναφέρεται στον σατράπη και τη γυναίκα που ανέχεται, δεν έχει υποστεί παρέμβαση».

Στη συνέχεια η κυρία Τσαμπάζη ανέφερε ότι μπορεί ο κ. Παπανώτας να ζητήσει ολόκληρο το υλικό και να το παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας και τα θεσμικά όργανα του κόμματος για να αποφασίσουν εκείνα. Απαντώντας στους ισχυρισμούς για τα περί «παλαιότητας» της δήλωσης, η κ. Τσαμπάζη τόνισε: «Ενας μήνας πριν δεν είναι παλιά… Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν σε έναν μήνα».

Γιώργος Τσίπρας: «Σοκαριστική» η αναφορά Κασσελάκη

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γιώργος Τσίπρας χαρακτήρισε «σοκαριστική» την αναφορά Κασσελάκη στο «θαύμα» της βάπτισής του και υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη στη θέση του με στόχο να αλλάξουν τα όποια «στραβά» υπήρχαν μέσα στο κόμμα και όχι για να μεταλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Θαύματα η αριστερά δεν είχε ποτέ στον πολιτικό της λόγο. Όλα τα δημοκρατικά κόμματα δεν είχαν. Αυτά ανήκουν σε κάποιους ιδιαίτερους πολιτικούς χώρους» είπε αρχικά ο Γιώργος Τσίπρας μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Πέμπτης και στη συνέχει εκτόξευσε νέα καρφιά προς τον πρόεδρο του κόμματος για τα περί σχηματισμού σταυρού στην βάπτιση αναφέροντας: «Κανείς ορθολογιστής άνθρωπος δεν μιλάει για τέτοια πράγματα».

Ερωτώμενος για ποιον λόγο ο κ. Κασσελάκης μίλησε για αυτό το «θαύμα». ο Γ. Τσίπρας ήταν λακωνικός. «Δεν ξέρω γιατί το είπε, πρέπει να ερωτηθεί ο ίδιος… Η αναφορά στα θαύματα ήταν σοκαριστική».

Στη συνέχεια ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «το κόμμα θα παραμείνει κόμμα του Αλέξη Τσίπρα αν θέλει να πάμε μπροστά και να εκφράσουμε την προοδευτική παράταξη» και πρόσθεσε πως «η εκλογή Κασσελάκη έγινε για αλλάξουμε τα στραβά, όχι για να μεταλλαχθούμε, όχι για να αλλάξουμε την ψυχή μας».

Με πληροφορίες απο το  ethnos.gr

και το thefaq.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ