Μία αξιέπαινη πρωτοβουλία στην Κρήτη: Παιδιά και εθελοντές καθάρισαν δάση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός των περιαστικών δασών της πόλης του Ρεθύμνου, στον Ευληγιά και στον λόφο του Προφήτη Ηλία, με αθρόα συμμετοχή εθελοντών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου Ρεθύμνης, τοπικών φορέων, συλλόγων και σχολείων.

Στην όλη δράση, η οποία έγινε στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την προστασία των περιαστικών δασών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, συμμετείχαν δόκιμοι της Σχολής Αστυφυλάκων Ρεθύμνης, με συνοδεία αξιωματικού, στελεχών του 2ου, 4ου και 5ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ρεθύμνου, μαθητών και εκπαιδευτικών του Πειραματικού Λυκείου και του 13ου Δημοτικού σχολείου, μελών του συλλόγου Μικρού και Μεγάλου Μετοχίου και του δικτύου εθελοντών δήμου Ρεθύμνου “ΡΕΘΕΛΟΝΤΩ”, καθώς και πολιτών.

Ο εθελοντικός καθαρισμός των περιαστικών δασών πραγματοποιήθηκε με αφορμή και την πρωτοβουλία υλοποίησης δράσεων εθελοντικού καθαρισμού δασών σε όλη την Ελλάδα, γνωστή ως «Let’s do it». Οι εθελοντές εργάστηκαν υπό την καθοδήγηση της διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Ρεθύμνης, ενώ το παρών έδωσαν αντιδήμαρχοι Ρεθύμνου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα προστασίας πρασίνου και εθελοντισμού Γιώργος Παπαδόσηφος, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι κοινοτικών συμβουλίων οικισμών.

Εθελοντικός καθαρισμός πραγματοποιήθηκε και στον Μπάλο του δήμου Κισσάμου στα Χανιά, με την συμμετοχή ενεργών πολιτών κάθε ηλικίας, εργαζόμενων της μονομετοχικής εταιρείας και του δήμου Κισσάμου, της Ένωσης Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κισσάμου καθώς και εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από το τμήμα Κισσάμου. Οι δημότες προσέφεραν τις εθελοντικές υπηρεσίες τους για να καθαριστεί η παραλία, με την δημοτική αρχή να εκφράζει τις ευχαριστίες της, τονίζοντας ότι οι εθελοντές «…αφιέρωσαν τον πολύτιμο χρόνο τους, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους. Η ανταπόκριση των δημοτών μας αποδεικνύει την ευαισθησία όλων για τον τόπο μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ