Για πρώτη φορά σερβική άσκηση με drone καμικάζι δείχνει τα καταστροφικά αποτελέσματα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο πλαίσιο της κοινής τακτικής άσκησης «Vihor 2024», για πρώτη φορά το ευρύ κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει την καταστροφική επίδραση των drones εγχώριας, σερβικής παραγωγής, αναφέρει η RTS.

Περίπου 30 διαφορετικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και ρομποτικές πλατφόρμες θα εκτεθούν στο Πέστερ (στην περιοχή της Ράσκα), αλλά την προσοχή στους λάτρεις των όπλων προσελκύουν ιδιαίτερα τα drones καμικάζι.

Το σερβικό drone-kamikaze ή «κουνούπι», του οποίου η θνησιμότητα μπορεί να ελεγχθεί, δοκιμάστηκε επίσης στο Πέστερ.

Ανεξάρτητα από τις κακές καιρικές συνθήκες, θα δείξουν τη δύναμή τους την Παρασκευή, για πρώτη φορά μπροστά σε ευρύ κοινό.

«Είναι πολύ ευκίνητο, γρήγορο, ξεπερνά τα 100 χιλιόμετρα την ώρα, είναι θανατηφόρο, μπορεί να πετάξει μέχρι και 15 μέτρα το δευτερόλεπτο, άρα παλεύει καλά με τον άνεμο», εξήγησε ο χειριστής.

1 165

Το drone-κουνούπι έφερε άλλη μια καινοτομία στις Σερβικές Ένοπλες Δυνάμεις, για πρώτη φορά οι χειριστές drone χρησιμοποιούν πομπό βίντεο, δηλαδή γυαλιά για τον έλεγχο του drone.

Αυτό το προϊόν της εγχώριας βιομηχανίας είναι μια προσπάθεια να ακολουθήσει την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση στην ανάπτυξη όπλων. Οι εμπειρίες από το ουκρανικό μέτωπο έχουν απλοποιήσει την επιλογή των όπλων που αναπτύσσονται.

«Είναι λίγο πιο προηγμένο από αυτό που μπορεί να δει κανείς στην Ουκρανία, τα ουκρανικά είναι εμπορικά, προσαρμοσμένα», δήλωσε ο Νένταν Μιλοράντοβιτς, αναπληρωτής υπουργός Άμυνας για υλικούς πόρους.

Το drone καμικάζι είναι ελαφρώς μικρότερο από άλλα αυτού του τύπου που παράγονται στη χώρα μας. Το σχέδιο είναι να αναπτυχθούν τα «κουνούπια» 2 και 3, τα οποία θα είναι κάπως διαφορετικά.

«Η πρώτη θα έχει κεφαλή δύο και τρεις φορές μεγαλύτερη με σημαντικά μεγαλύτερες αποτελεσματικές δυνατότητες», είπε ο Μιλοράντοβιτς.

Ο εξοπλισμός με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα σχεδιάζεται από το χαμηλότερο τακτικό επίπεδο μέχρι το υψηλότερο επίπεδο του στρατού. Μαζί με αυτά τα drones καμικάζι, ο στρατός εξοπλίζεται και με αναγνωριστικά drones, σημειώνει η σερβική ραδιοτηλεόραση.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ