Αγκαλιά με Τούρκους τουρίστες στην Μυτιλήνη ο Μητσοτακης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ασύλληπτα τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την περιοδεία του στη Λέσβο, ένα από τα νησιά που έχει σηκώσει το βάρος των μεταναστευτικών ροών που στέλνουν διαρκώς οι γείτονες.

Επισκεπτόμενος το λιμάνι της Μυτιλήνης, διαφήμισε τη χορήγηση βίζας με διαδικασία express για τους Τούρκους τουρίστες και ουσιαστικά είπε πως χάρη στην επιλογή της κυβέρνησης για προσέγγιση με την Τουρκία, βλέπουν οικονομική ανάπτυξη τα νησιά μας!

Στα πλαίσια της κυβερνητικής προπαγάνδας δεν έχασε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να φωτογραφηθεί με Τούρκους τουρίστες που είχαν φτάσει νωρίτερα στο λιμάνι. Του έκαναν δε και την απαραίτητη ξενάγηση στις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις όπου γίνεται η διαδικασία έκδοσης visa, με τον… επιτυχημένο υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη, να τον ενημερώνει για την πορεία του προγράμματος.

Μιλώντας για το προσφυγικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Θυμόμαστε τραυματικές εμπειρίες στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού. Νομίζω ότι είναι ακριβές να πει κανείς ότι η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες, αν όχι η μόνη χώρα που έχει αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα των προσφυγικών ροών με απτά αποτελέσματα, με σημαντική μείωση των ροών, με μια εξαιρετική δουλειά την οποία κάνει το Λιμενικό Σώμα αλλά και με συνεργασία με τις τουρκικές αρχές».

Και προσέθεσε: «Γιατί βλέπετε ότι αυτή η βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας έχει απτά αποτελέσματα για τη δικιά σας καθημερινότητα. Εσείς είστε οι πρώτες και οι πρώτοι που θέλετε να ζείτε και να ζούμε σε συνθήκες ειρήνης και ειρηνικής συμβίωσης με την Τουρκία. Η μείωση των μεταναστευτικών ροών, της παράνομης μετανάστευσης, η αύξηση των νόμιμων επισκέψεων, που είναι η άλλη όψη του νομίσματος, θα έλεγα ότι είναι η απτή απόδειξη ότι η πολιτική αυτή της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει πραγματικά αποτελέσματα, τα οποία δίνουν ένα ουσιαστικό οικονομικό μέρισμα ανάπτυξης για τη Λέσβο αλλά και για όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου».

Μήπως θέλει να βάλουμε και το τούρκικο φέσι για να καταγράψουμε… καλύτερα οικονομικά μεγέθη;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ