Η Αρμενία επιστρέφει 4 συνοριακά χωριά στο Αζερμπαϊτζάν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι οι δύο πλευρές κατέληξαν σε μια προκαταρκτική συμφωνία για τέσσερα τμήματα των αμφισβητούμενων συνόρων τους.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Αρμενίας θα επιστραφούν τέσσερα συνοριακά χωριά στο Αζερμπαϊτζάν, ανακοίνωσε και το υπουργείο Εξωτερικών στο Μπακού, όπως επικαλείται το Reuters.

Ο Αϊχάν Χατζιζάντα, εκπρόσωπος του διπλωματικού τμήματος του Αζερμπαϊτζάν, έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο X:

«Ένα πολυαναμενόμενο ιστορικό γεγονός. Ως αποτέλεσμα της όγδοης συνεδρίασης των κρατικών επιτροπών για τον καθορισμό των κρατικών συνόρων μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας, η Αρμενία συμφώνησε να επιστρέψει τέσσερα χωριά του Αζερμπαϊτζάν που βρίσκονταν υπό κατοχή από τις αρχές της δεκαετίας του 1990».

Το αρμενικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε δήλωση στην οποία αναφέρει ότι οι δύο χώρες κατέληξαν σε μια προκαταρκτική συμφωνία για τέσσερα τμήματα των αμφισβητούμενων συνόρων τους, πρόσθεσε το Reuters.

Το Αζερμπαϊτζάν έχει δηλώσει ότι η επιστροφή των χωριών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια ειρηνευτική συμφωνία για τον τερματισμό της σύγκρουσης μεταξύ Μπακού και Ερεβάν, η οποία διαρκεί για περισσότερες από τρεις δεκαετίες.

Η σημερινή απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη υπό την προεδρία των αναπληρωτών υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ