Αμερικανοί και Γερμανοί εξοπλίζουν το Ισραήλ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε πακέτο βοήθειας 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Ισραήλ, ανέφερε το Cairo News Channel σε έκτακτη είδηση, όπως σημειώνει αραβικό δημοσίευμα που εδρεύει στο Αμμάν.

Η βρετανική εφημερίδα «The Guardian» αποκάλυψε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων στο Ισραήλ, παρέχοντας περίπου το 68% των όπλων του Ισραήλ. Η Γερμανία παρέχει επίσης περίπου το 30% των όπλων του Ισραήλ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέχουν περίπου 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ, ποσό που παρέμεινε αξιοσημείωτα σταθερό την τελευταία δεκαετία, σε αντίθεση με τη φθίνουσα βοήθεια που παρέχεται σε άλλους συμμάχους.

Ωστόσο, αυτός ο αριθμός από μόνος του δύσκολα αρχίζει να εξηγεί την πλήρη πολυπλοκότητα ή την οικειότητα της σχέσης μεταξύ Ισραήλ και Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Ισραήλ είναι ο μεγαλύτερος αποδέκτης οικονομικής στήριξης των ΗΠΑ από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έχοντας λάβει σωρευτικό ποσό 158 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2023.

Το 2016, οι δύο χώρες υπέγραψαν το τρίτο 10ετές Μνημόνιο Κατανόησης για τη Στρατιωτική Βοήθεια, το οποίο δεσμεύει τις Ηνωμένες Πολιτείες να προσφέρουν 38 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια έως το 2028, συμπεριλαμβανομένων 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ξένες στρατιωτικές επιχορηγήσεις, συν 5 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιπυραυλική άμυνα.

Οι μεγαλύτερες εξαγωγές όπλων

Η βοήθεια των ΗΠΑ επέτρεψε στο Ισραήλ να αναπτύξει τη βιομηχανία όπλων του σε σημείο που είναι πλέον ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς όπλων στον κόσμο.

Το 2019, ο αμερικανικός στρατός αγόρασε στρατιωτικό εξοπλισμό 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Ισραήλ.

 Ισραηλινές εταιρείες άνοιξαν αμερικανικές θυγατρικές, με αποτέλεσμα τα οπλικά συστήματα που αναπτύχθηκαν αρχικά στο Ισραήλ να κατασκευάζονται σε αμερικανικό έδαφος.

Η αυξανόμενη προβολή των ισραηλινών κατασκευαστών όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες οδήγησε σε αυξημένη συνεργασία μεταξύ ισραηλινών και αμερικανικών αμυντικών εταιρειών.

Οι συνολικές δεσμεύσεις των ΗΠΑ προς το Ισραήλ το 2021 έφτασαν τα 3,31 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας το Ισραήλ τον κύριο δικαιούχο της βοήθειας εκείνο το έτος.

Μάλιστα, η αμερικανική εφημερίδα, The Washington Post, ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν διακριτικά εγκρίνει περισσότερες από 100 ξεχωριστές ξένες στρατιωτικές πωλήσεις στο Ισραήλ από την έναρξη της επίθεσης της ισραηλινής κατοχής κατά της Λωρίδας της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου, που ανέρχονται σε χιλιάδες πυρομαχικά ακριβείας, πολλές βόμβες και όπλα μικρής εμβέλειας και άλλα θανατηφόρα όπλα,  όπως ανέφεραν Αμερικανοί αξιωματούχοι στα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ σε απόρρητη ενημέρωση.

Δύο εγκεκριμένες ξένες στρατιωτικές πωλήσεις στο Ισραήλ έχουν ανακοινωθεί από την έναρξη της επίθεσης, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών αρμάτων αξίας 106 εκατομμυρίων δολαρίων και 147,5 εκατομμυρίων δολαρίων εξαρτημάτων που απαιτούνται για την κατασκευή βλημάτων 155 χιλιοστών.

Αλλά οι άλλες πωλήσεις στάλθηκαν στο Ισραήλ από την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χωρίς να ειδοποιήσει το Κογκρέσο καταφεύγοντας στην αρχή της έκτακτης ανάγκης.

Al Bawabh News

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ