Το πνεύμα της Καρχηδόνας και η Δύση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΧΗΔΟΝΑΣ ΚΑΙ Η ΔΥΣΗ

Δυστυχώς αυτό που παρατηρώ όταν αναλύω γεωπολιτικά την Δύση σε επίπεδο Πολιτισμού, είναι ότι έχουμε μία επαναφορά σε κάτι που ο Ελληνισμός το πολέμησε.

Βλέπω επαναφορά στο “πνεύμα της Καρχηδόνας”, η οποία έκανε πολλούς πολέμους με τους Έλληνες και εν τέλει αφανίστηκε από τους Ρωμαίους.

Όπου Ρωμαίοι βάλτε ελληνική επιρροή, διότι η Ρώμη αυτή ήταν προς πείσμα ορισμένων.

Τι θα πει όμως πνευματική επιρροή της Καρχηδόνας;

Η Καρχηδόνα ήταν γνωστή για δύο πράγματα: το εμπορικό της δαιμόνιο μέσω της κάστας των ολιγαρχών που έλεγχαν την πόλη και για τις ανθρωποθυσίες της.

Σε συμβολικό επίπεδο το πνεύμα αυτό τσακίστηκε και επικράτησε η πειθαρχία, η αξία της οικογένειας και σε μεταγενέστερο χρόνο ο Χριστιανισμός που ολοκλήρωσε πνευματικά των άνθρωπο.

Πλέον βλέπω μια μεταστροφή στο εκφυλιστικό πνεύμα της Καρχηδόνας όπου μια ελίτ εμπόρων-τυρράνων, με οικονομικίστικη λογική, επιδιώκουν την ανατροπή του αξιακού φορτίου της Δύσης, και επιστροφής σε αυτό που κάποτε το πολεμήθηκε.

Ο εκχυδαϊσμός, ο καταναλωτισμός, ο άκρατος ατομικισμός, η θεοποίηση του ανθρώπου και η απόρριψη του θείου, αποτελούν σημάδια πως η κάστα αυτή των ολιγαρχών της Καρχηδόνας επανήλθε υπό νέα μορφή.

Πυρήνας του ήταν πέρα από την εμπορική προσήλωση και περιφρόνηση της εθνότητας, ο στρατός ήταν κυρίως μισθοφορικός, ήταν το ότι η Καρχηδόνα χαρακτηριζόταν από τις ανθρωποθυσίες που τελούσε.

Αυτό το βάρβαρο έθιμο στην σημερινή εποχή μεταλαμπαδεύτηκε μέσω των εκτρόσεων στη Δύση και μέσω της προώθησης της μιας ατζέντας, η οποία “θυσιάζει” την ανθρώπινη υπόσταση και επιτίθεται κατά του πολιτισμού προτάσσοντας ενα ατομικιστικό μηδενιστικό μοντέλο.

Ο Κάτων όταν έκλεινε με την περίφημη φράση Cartago delenda est, ουσιαστικά εννοούσε πως αυτό το μοντέλο δεν πρέπει να αφομοιωθεί ως επαρχία αλλά πρέπει να αφανιστεί!

Το ίδιο επέβαλλαν και οι Έλληνες όταν νίκησαν τους Καρχηδονιους σε συνεχείς πολέμους στη Σικελία (μάχη Ιμέρας).

Επομένως το πολιτισμικό αυτό πρότυπο ήταν απεχθές για τον ελληνορωμαϊκό τρόπο σκέψης.

Επομένως για ακόμη μια φορά η Δύση πρέπει να το πει: Η Καρχηδόνα πρέπει να καταστραφεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ