Δήγματα Απριλίου 2024

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κώστα Δημ Χρονόπουλου*

Α) Ανοίκειος άτοπος Α ρ ι σ τ ε ρ ο τ ρ ο π ι σ μ ό ς

Είναι βέβαιο πως σ’ ετούτη την χώρα των φ α ι δ ρ ο λ ά γ ν ω ν χαβαλέδων ΝεοΕλλήνων, δεν υπάρχει περίπτωση να πλήξουμε. Αλλά και να μην συνεχίσουμε να πλήττουμε βάναυσα ανθρώπους και –κυρίως – τους θεσμούς, όποτε μας δίνεται η ευκαιρία να τους …. ισοπεδώνουμε. Η σύγχρονη μας ανασφάλεια (πολιτών, «πολιτικών», ποικιλώνυμων Θ ω κ ο ύ χ ω ν (=κάτοχων θώκων) κ.ο.κ επιτάσσει την άρνηση , τον ευτελισμό των πάντων, χωρίς αιδώ, χωρίς περίσκεψη με μοναδικό γνώμονα την ατομική ή και κομματική μας ιδιοτέλεια , που υπηρετούμε (!).

Η, επιβεβλημένη, συνειδητοποίηση της έννοιας του κοινωνικού συνόλου, απουσιάζει εκκωφαντικά, δίνοντας την εντύπωση πως όλα πρέπει να τα απαξιώνουμε. Είναι απογοητευτικό το θέαμα ακόμη και καθηγητών ΑΕΙ να περιφρονούν θεσμούς (όπως πχ εκείνον της Δικαιοσύνης-Άρειος Πάγος) όταν δεν τους είναι αρεστές ορισμένες αποφάσεις που εκδίδουνε. Φέρελπις , νεοφυής βλαστός της Αξ. Αντιπολίτευσης, Καθηγητής, εμφορούμενος από ισοπεδωτικές αριστερές ιδέες και τάση α ρ ι σ τ ε ρ ο τ ρ ο π ι σ μ ο ύ, μίλησε απαξιωτικά για το Ανώτατο Δικαστήριο, με εκφράσεις που αδυνατούμε να κατανοήσουμε.

Ακύρωσε τον Άρειο Πάγο, επειδή θυμήθηκε πως επί Χούντας –δεκαετίες δηλαδή πριν –δικαστικοί υποστήριζαν ότι θα επικρατήσει η Δικτατορία, και συνεπώς με αυτό να συμβιβαστούμε. Ράβδος εν γωνία …. ασχετοσύνης, στον αστερισμό της Αριστεροφροσύνης, τα κουμπιά της κας Αλέξαινας και της κυρά –Φροσύνης, όλα σε τρικυμία εν (πανεπιστημονικό;) κρανίο, με προφανή τη δυσχέρεια να τα ξεμπερδέψουμε. Επιπρόσθετα –και από … καθ’ έδρας – , έκανε ένθερμη σύσταση στην (πεφωτισμένη κα Ευρωπαία Εισαγγελέα να … ρίξει την Ελληνική Κυβέρνηση – της χώρας του – όπως το πέτυχε στη Ρουμανία , ώστε και εμείς να μην … υστερήσουμε (!). Η πολιτεία και τα ΑΕΙ επιβάλλεται να πολλαπλασιάσουν τον αριθμό Καθηγητών αναλόγου διανοητικού και εθνικού διαμετρήματος, αν θέλουν να προκόψουμε.

Προσωπικά είμαι ενθουσιασμένος γιατί ο κος Καθηγητής επιλέχτηκε να μας εκπροσωπήσει στο Ευρωκοινοβούλιο . Αυτό μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους, το χαιρετίζουμε και φυσικά (τον) καμαρώνουμε. (Σ.Σ φαντάζομαι το πόσο ενθουσιασμένοι θα είναι οι κομματικοί του σύντροφοι).

Δυσεξήγητη –και δύσπεπτη ήταν η έντονη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που έδωσε την εντύπωση πως ξαφνιάστηκαν από την αήθη συμπεριφορά του κου Καθηγητή , λες και σε άλλη –πλην της ελληνικής κομματικοκρατούμενης Ιερουσαλήμ –παροικούνε. (Σ.Σ Μήπως επ’ ευκαιρία θα πρέπει οι κ. κ της Δικαιοσύνης να πάρουν σκληρότερες αποφάσεις στο μέτρο που τους αναλογούνε; ).
*

Β) Διεθνής Ανθελληνικός Διασυρμός;

Ο κος Αρχηγός της Αξ. Αντιπολίτευσης, είτε δεν κατάλαβε ή αγνοεί τι έχει συμβεί μεταπολιτευτικά στην Ελλάδα ή ήρθε –εκ παραδρομής; – σε άλλη χώρα για να την … «κυβερνήσει». Ζήτησε … διεθνείς παρατηρητές για τις επερχόμενες ευρωεκλογές !!!.
Θα μου πείτε , καλά δεν σκέφτεσαι ότι το κάνει ώστε –εκ των προτέρων – να δικαιολογήσει μελλοντική εκλογική συντριβή του;. Το σκέφτηκα , αλλά αδυνατώ να δεχτώ πως Έλληνας –και όχι Ελληνόφωνος- πολιτικός θα προτιμούσε να προσβάλλει κεκτημένα της χώρας του ώστε να δικαιολογήσει το προσωπικό του εκλογικό Βατερλώ. Δεν το πιστεύω , δεν το δέχομαι. Εσείς;.
*

Γ) Γιατί όχι ;

Επίκειται –διαβάζω – κάθοδος στον πολιτικό στίβο του παλαιοχριστιανού σ π η λ α ι ο ε ν ο ί κ ο υ. Διόλου περίεργο. Γιατί όχι ;. Πολλοί από τους πολιτευόμενους είναι καλύτεροι;. Προσωπικά με απασχολεί αν θα είναι αρχηγός κόμματος ή θα συμμετέχει σε κάποιο κόμμα. Εσάς;.

Ιατρού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ