Πάμε απο το κακό στο χειρότερο: Μεγαλώνει συνεχώς ο κατάλογος των φαρμάκων που λείπουν από τα ράφια των φαρμαμείων και τα νοσοκομεία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ): Τον Απρίλιο είναι σε περιορισμένη διαθεσιμότητα 234 σκευάσματα (233 τον Μάρτιο) και 51 φάρμακα που εισάγονται μέσω του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), από 47 που ήταν τον Μάρτιο. Από αυτά, τα 45 είναι αμιγώς νοσοκομειακά, τα 6 είναι σκιαγραφικά και τα 4 είναι εμβόλια. Τα υπόλοιπα είναι φάρμακα που διατίθενται από τα φαρμακεία και μη αποζημιούμενα σκευάσματα (ΜΗΣΥΦΑ).

Οι ελλείψεις αποδίδονται στις παράλληλες εξαγωγές, καθώς η χαμηλή τιμή τους στην Ελλάδα, καθιστά συμφέρουσα τις προώθησή τους σε χώρες με υψηλές τιμές, όπως η Γερμανία! Στο θέμα των ελλείψεων αναφέρθηκε ο ΓΓ Στρατηγικού Σχεδιασμού του υπουργείου Υγείας, στη διάρκεια του πρόσφατου Φόρουμ των Δελφών. Ο Άρης Αγγελής επισήμανε πως «συνδυάζονται η παραγωγική διαδικασία και εμπορικοί λόγοι, ενώ σημαντικές έλλειψες έχουν να κάνουν με ελλείψεις κρίσιμων μοναδικών σκευασμάτων».

Ξεκίνησε ήδη πάντως το έργο της η επιτροπή παρακολούθησης ελλείψεων και σε συνεργασία με τους φορείς, αναζητούνται τρόποι αντιμετώπισης των ελλείψεων. Ο πρόεδρος του ΕΟΦ Ευάγγελος Μανωλόπουλος, σημείωσε πως «κάθε έλλειψη έχει διαφορετική προσέγγιση και διαφορετική λύση και είμαστε σε ένα συνεχή αγώνα να καλύπτουμε τις ανάγκες της αγοράς, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, ανάλογα με την αιτία του προβλήματος».

  1. Τον κακο σας τον καιρο αλητες…Υγρο amoxil για τα μικρα παιδια(στρεπτοτοκος) υπαρχει?Κοστιζει 5 Ευρω.
    Πληρωνουμε το 25% των φαρμακων οσοι ειναι χρονια διαβητικοι,ενω μας κατακρατουν τεραστια ποσα απο την συνταξη..

  2. Αλητες εδω και εξι μηνες τα αντιεπιλιπτικα μου φαρμακα μου τα προμηθευουν φιλοι απο το εξωτερικο γιατι δεν υπαρχουν ουτε για δειγμα σε Φαρμακειο στην Ελλαδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ