Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου: ζωή χαρισάμενη στη μακρινή Λατινική Αμερική

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε μία άνευ προηγουμένου πρόκληση προέβη η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία αποφάσισε, με τους Έλληνες να δυσκολεύονται να βγάλουν τον μήνα λόγω της ακρίβειας, φοβούμενοι ακόμη και να μπουν στο σούπερ μάρκετ, να περάσει μια ολόκληρη εβδομάδα στη Χιλή και την Ουρουγουάη.

Συνοδεύεται, βεβαίως, από τον σύντροφό της, με το προεδρικό ζεύγος να περνάει ζωή χαρισάμενη στη μακρινή Λατινική Αμερική με όλα τα έξοδα πληρωμένα, με τους πολίτες να πληρώνουν τα σπασμένα.

Μάλιστα, το ταξίδι γίνεται στα μουλωχτά, δίχως δηλαδή να έχει ανακοινωθεί προηγουμένως στα μίντια, τα οποία έκπληκτα ενημερώθηκαν πως βρίσκεται ήδη εκεί.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετέβη στα γραφεία της ιστορικής ελληνικής κοινότητας του Μοντεβιδέο και εν συνεχεία επισκέφθηκε τον ελληνορθόδοξο ναό του Αγίου Νικολάου, με τον μητροπολίτη του Μπουένος Άιρες Ιωσήφ, και ξεναγήθηκε στους χώρους της κοινότητας.

Η ίδια, απευθυνόμενη στους παρευρισκομένους, τόνισε: «Η παρουσία μου στην όμορφη αυτή χώρα μού έδωσε την ευκαιρία να διαπιστώσω από κοντά πόσο έντονο είναι το συναίσθημα του φιλελληνισμού που διαπνέει τον λαό της, γεγονός στο οποίο έχετε συνεισφέρει αποφασιστικά και εσείς που έχετε ενσωματωθεί στη φιλόξενη κοινωνία της».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ανέφερε πως η κοινότητα συμβάλλει με την εργατικότητα και την επιμονή της στην πρόοδο της νέας τους πατρίδας, αποτελώντας δυναμικό μέρος της. «Η εγκατάστασή σας εδώ συνδέεται με δύσκολες στιγμές του Ελληνισμού, αφού πολλοί από τους προγόνους σας μετανάστευσαν στα χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής αλλά και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τον αδελφοκτόνο σπαραγμό που ακολούθησε» ανέφερε, συγχαίροντάς τους και χαρακτηρίζοντάς τους άξιους πρεσβευτές της Ελλάδας, καθώς αναδεικνύουν την πολιτιστική μας κληρονομιά και διατηρούν άσβεστη τη φλόγα του Ελληνισμού.

Την προηγουμένη επισκέφθηκε την Εθνική Βιβλιοθήκη, το θέατρο Solis, καθώς και σημεία του Μοντεβιδέο με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον.

Τι άλλο περιμένει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου; Μια εβδομάδα διακοπών, γεμάτη εξορμήσεις…

  1. ΟΛΑ ισχυουν στα πλαισια των δημοκρατικων διαδικασιων!..Οντως, κυβερναει το~20 τοις εκατον του εκλογικου σωματος.Σε τι διαφερει απο την 21ηΑπριλιου?Ο ρολος του/της προεδρου της δημοκρατιας ειναι απολυτως διακοσμητικος,ουραγος και εκτελεστης των επιθυμιων της εκαστοτε κυβερνησης και ,φυσικα, με πολλες χρηματικες χορηγησεις…Τωρα η κυρια κανει εξωτικες διακοπες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ