Έκθεση- σκάνδαλο: Τα εμφιαλωμένα νερά της Nestle κατηγορούνται ότι περιέχουν βακτήρια, φυτοφάρμακα και «παντοτινά χημικά»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέο επεισόδιο στο σκάνδαλο με τα μεγάλα εμπορικά σήματα μεταλλικού εμφιαλωμένου νερού του ομίλου Nestle, καθώς η αρχή για την ασφάλεια των τροφίμων της Γαλλίας διατύπωσε ανησυχίες σχετικά με τα «πρότυπα υγείας» τους, σύμφωνα με έκθεση που διέρρευσε στα μέσα.

Πιο συγκεκριμένα, η Υπηρεσία για τα Τρόφιμα, το Περιβάλλον και την Εργασιακή Υγεία και Ασφάλεια (ANSES) της Γαλλίας έθεσε στο μικροσκόπιο τα μεταλλικά νερά Perrier, Vittel, Hepar και Contrex, που ως γνωστόν ανήκουν στη Nestle. Η έκθεση, η οποία υποβλήθηκε στη γαλλική κυβέρνηση τον περασμένο Οκτώβριο, έτυχε προβολής από τα μέσα ενημέρωσης Le Monde και τη δημόσια ραδιοτηλεόραση Radio France. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, η έκθεση επιβεβαιώνει ότι οι πηγές που χρησιμοποιεί η Nestle για τα μεταλλικά νερά της ήταν μολυσμένες με βακτήρια, φυτοφάρμακα και τα λεγόμενα «παντοτινά χημικά» (PFAS). Η ANSES κρούει τον κώδωνα στο υπουργείο Υγείας της Γαλλίας και συνιστά ένα «σχέδιο ενισχυμένης επιτήρησης», όπως ισχυρίζονται οι δημοσιογράφοι.

ypaithros.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ