Περί του χάους στην επιστολική ψήφο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

Είμαι δημότης Αθηνών αλλά ψηφίζω στη Θεσσαλονίκη ως ετεροδημότης. Για τις ευρωεκλογές, καθώς θα βρίσκομαι στην Αθήνα, ζήτησα πληροφορίες από τη ηλεκτρονική διεύθυνση, που είχε υποδειχθεί για το σκοπό αυτό, προκειμένου να ψηφίσω με επιστολική ψήφο. Επειδή, δεν μπόρεσα να συνεχίσω, μετά από κάποιο σημείο, στο οποίο εμφάνιζε την ύπαρξη προβλήματος, χωρίς και να το κατονομάζει, ζήτησα τη βοήθεια του λογιστή μου.

Αλλά, ούτε και αυτός κατόρθωσε να βρει άκρη, και γι αυτό τηλεφώνησα στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Εκεί με πληροφόρησαν ότι, ναι μεν μπορώ να ψηφίζω κανονικά στις εκλογές, αλλά όχι με επιστολική ψήφο, διότι κάπου έχουν μπλεχτεί τα δύο μου επίθετα, και δεν βγάζουν άκρη! Ρώτησα τι μπορεί να γίνει και η απάντηση ήταν συγκεχυμένη και αβέβαιη.

Έτσι, δεν θα ψηφίσω στις ευρωεκλογές, και ….μικρό το κακό. Διερωτώμαι, ωστόσο, όταν υπάρχει τέτοιας έκτασης ανακάτεμα , στο χώρο της επιστολικής ψήφου, και όταν έχουν διαρρεύσει σε τέτοιο εύρος (σύμφωνα με τις ειδήσεις πάντοτε) ονόματα ψηφοφόρων, τι αξία θα έχει τελικά το οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα;

Αλλά, και πως θα αντιμετωπιστεί αυτό το αποτέλεσμα, μετά τα όσα εξαιρετικά δυσάρεστα μας κατηγορούν, για την ποιότητα και το εύρος της Δημοκρατίας, και το Στέητ Ντιπάρτμεντ, αλλά και η ΕΕ;.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ