Στη νέα κυβέρνηση της Σερβίας θα συμμετέχει ο πρώην αρχηγός των υπηρεσιών πληροφοριών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η νέα κυβέρνηση της Σερβίας θα περιλαμβάνει τον πρώην αρχηγό πληροφοριών που έχει καλλιεργήσει στενούς δεσμούς με τη Ρωσία και τυγχάνει κυρώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε την Τρίτη ο υποψήφιος πρωθυπουργός της χώρας.

Ο Αλεξάνταρ Βουλίν θα διατελέσει ένας από τους αρκετούς αντιπρόεδρους της κυβέρνησης, δήλωσε ο Μίλος Βούτσεβιτς καθώς ανακοίνωσε τη σύνθεση του μελλοντικού υπουργικού συμβουλίου του, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες στο κοινοβούλιο της Σερβίας.

Η Σερβία επιδιώκει επίσημα την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά έχει διατηρήσει φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία και αρνήθηκε να συμμετάσχει στις δυτικές κυρώσεις κατά της Μόσχας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η είσοδος του Βουλίν στη νέα κυβέρνηση υποδηλώνει ενίσχυση των δεσμών με τη Ρωσία παρά την επίσημα διακηρυγμένη φιλοευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας.

Το αντιπολιτευόμενο Κίνημα Ελεύθερων Πολιτών είπε ότι με την ενσωμάτωση του Βουλίν στη νέα κυβέρνηση, «η Σερβία δεν βρίσκεται πλέον ονομαστικά στον ευρωπαϊκό δρόμο».

Το φιλελεύθερο κόμμα είπε ότι η υποψηφιότητα του Βουλίν προαναγγέλλει «διεθνή απομόνωση της Σερβίας, συγκρούσεις στην περιοχή, δεσμούς με τη Ρωσία και την εισαγωγή απαγορεύσεων σε όλες τις πολιτικές ελευθερίες στη χώρα μας», γράφει το apnews.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ