Γερμανός πολιτικός από το κόμμα του Σολτς συνελήφθη για “λάδωμα” με 300 χιλιάδες ευρώ μετρητά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολιτικός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος – SDP συνελήφθη στις 17 Απριλίου στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης κατά μιας συμμορίας που εμπλέκεται στο λαθρεμπόριο σε οκτώ γερμανικά κρατίδια.

Σύμφωνα με την αστυνομία και τον εισαγγελέα, οι λαθρέμποροι συνεργάζονταν με πλούσιους, κυρίως από την Κίνα, για τους οποίους «κανόνιζαν» άδειες παραμονής.

Όπως ανέφερε η Bild, ανώτερος αξιωματούχος της περιφέρειας Düren, ο οποίος έχει συλληφθεί στο μεταξύ, έλαβε δωροδοκία 300.000 ευρώ σε μετρητά.

Αυτό επιβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της εισαγγελίας στο Ντίσελντορφ, αφού προηγουμένως είχε δημοσιεύσει το «Kolner Stadt-Anzeiger».

Η εισαγγελία κατηγορεί τον πολιτικό ότι χρησιμοποίησε την επιρροή του στις αρχές όταν άλλοι συνάδελφοι ήθελαν να απορρίψουν τα αιτήματα Κινέζων υπηκόων για άδειες παραμονής στη Γερμανία.

Οι δύο βασικοί ύποπτοι για την υπόθεση αυτή είναι δύο δικηγόροι ηλικίας 42 και 46 ετών από την περιοχή της Κολωνίας.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, αναφέρεται ότι οι αλλοδαποί πελάτες τους λάμβαναν περισσότερα από εννέα εκατομμύρια ευρώ για υπηρεσίες λαθρεμπορίου.

Οι υπερασπιστές των δύο κρατουμένων, αλλά και οι δικηγόροι, δεν θέλησαν να σχολιάσουν, ανέφερε η «Kollner Stadt-Anzeiger».

Duren 456

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ