Λεπτομέρειες για την παραβίαση ασφαλείας στις εμπιστευτικές πληροφορίες του γερμανικού στρατού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Κενό ασφαλείας Webex – Ερώτηση: Γιατί οι γερμανικές αρχές χρησιμοποιούν ανασφαλή συστήματα των ΗΠΑ;”, γράφει γερμανικό δημοσίευμα σχετικά τις υποκλοπές των Ρώσων

Ο γερμανικός ιστότοπος «Zeit Online» ανέφερε το Σάββατο ότι μια παραβίαση της ασφάλειας πληροφοριών παρείχε πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή τουλάχιστον έξι χιλιάδων συνεδριάσεων του γερμανικού στρατού στην πλατφόρμα «Webex» που προορίζεται για τηλεδιασκέψεις, δύο μήνες μετά τις διαρροές σχετικά με μια μυστική στρατιωτική συνάντηση μέσω της ίδιας πλατφόρμας.

Κατά τη διάρκεια έρευνας για το θέμα από συντάκτη του  «Zeit Online»  διαπιστώθηκε ότι ήταν δυνατή η πρόσβαση στο όνομα του ατόμου που εκδίδει προσκλήσεις σε σημαντικές συνεδριάσεις του γερμανικού στρατού μέσω WebEx και άλλες πληροφορίες όπως η ώρα και η ημερομηνία.

Ποιες πληροφορίες κινδύνευαν;

zeit on line ldelsf

• Ο ιστότοπος ανέφερε ότι «ήταν δυνατό να βρεθούν περισσότερες από έξι χιλιάδες διαδικτυακές συναντήσεις», ορισμένες από τις οποίες χαρακτηρίστηκαν ως μυστικές και αφορούσαν θέματα, όπως, για παράδειγμα, πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Taurus που διεκδικεί η Ουκρανία ή το θέμα της «ψηφιακής μάχης στο πεδίο».

• Οι εικονικές αίθουσες συσκέψεων που προορίζονταν για τα 248.000 μέλη του γερμανικού στρατού ήταν εύκολο να αναγνωριστούν, χάρη στον αδύναμο ηλεκτρονικό σχεδιασμό που δεν διέθετε καν προστασία με κωδικό πρόσβασης.

• Ο ιστότοπος ανέφερε ότι είχε βρει, μεταξύ άλλων, την ψηφιακή αίθουσα συσκέψεων του διοικητή της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας Ingo Gerhartz.

• Το όνομα του τελευταίου αναφέρθηκε τον Μάρτιο, όταν διέρρευσε μυστική συνομιλία υψηλόβαθμων αξιωματικών του γερμανικού στρατού, καθώς ο Gerhartz ήταν μεταξύ του στρατιωτικού προσωπικού που φέρεται να μην χρησιμοποίησε την απαιτούμενη κρυπτογραφημένη γραμμή στο WebEx.

• Η υποκλοπή αυτής της συνομιλίας από τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών προκάλεσε σκάνδαλο στη Γερμανία, βάζοντας τη χώρα σε δυσάρεστη θέση μπροστά στους συμμάχους της.

• Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Zeit Online», ο γερμανικός στρατός δεν έμαθε για την παραβίαση της ασφάλειας παρά μόνο μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων.

• Εκπρόσωπος του γερμανικού στρατού επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι υπήρχε μια ευπάθεια στις τοποθεσίες «Webex» του στρατού, αλλά μόλις ειδοποιήθηκε η ύπαρξή της, έγιναν εργασίες για τη διόρθωσή τους εντός 24 ωρών.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ