Βελιγράδι: Φρουρά 3.400 αστυνομικών στην άφιξη του προέδρου της Κίνας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ φτάνει αύριο στο Βελιγράδι για διήμερη επίσκεψη και οι τελευταίες προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη πριν από την άφιξη ενός από τους μεγαλύτερους ηγέτες του κόσμου.

Είναι ήδη γνωστό ότι ο Σι Τζινπίνγκ θα συνοδεύεται στη Σερβία από αντιπροσωπεία 400 ατόμων και ότι ο Κινέζος πρόεδρος θα φρουρείται από 3.400 αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τα σερβικά media:

Τον Πρόεδρο της Κίνας θα συναντήσουν σερβικά αεροσκάφη MIG που θα συνοδεύσουν το αεροπλάνο του από τα σύνορα στο Βελιγράδι και θα τον αποβιβάσουν.

Στο αεροδρόμιο τον Σι Τζινπίνγκ θα τον συνοδεύουν φρουροί και κατά τη διάρκεια της τελετής θα πραγματοποιηθεί λαογραφική τελετή μαζί διακοσμημένη με λουλούδια και ένα μεγάλο τοίχο με μήνυμα προς τον Κινέζο πρόεδρο.

 Κινεζοσερβικές σημαίες θα τοποθετηθούν κατά μήκος του δρόμου στο Βελιγράδι και θα γραφτούν μηνύματα στις υπερβάσεις.

Θα διοργανωθεί επίσης επίσημη δεξίωση μπροστά από το Ανάκτορο της Σερβίας.

Με την ευκαιρία αυτή θα υπογραφούν τριάντα συμφωνίες.

Σερβικά πιάτα και κρασιά θα σερβίρονται κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος  και ο Πρόεδρος Βούτσιτς θα σερβίρει προσωπικά σερβικά κρασιά στον Σι Τζινπίνγ , από αφρώδες κρασί έως επιδόρπιο κρασί, το οποίο είναι ως επί το πλείστον μια αυτούσια σερβική ποικιλία.

Θα υπάρχει επίσης μουσικό πρόγραμμα για τον Πρόεδρο της Κίνας  και μια κοπέλα από τη Σερβία θα τραγουδήσει το τραγούδι «Η πατρίδα μου και εγώ» στα κινέζικα, ενώ η χορωδία “Charolije” θα ερμηνεύσει το τραγούδι «Όμορφο γιασεμί», επίσης στα κινέζικα…

Το πρόγραμμα θα κλείσει με το τραγούδι «Εδώ είναι Σερβία».

Παρεμπιπτόντως, ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς συναντήθηκε σήμερα με τον Κινέζο πρέσβη για να κάνει τις τελευταίες προετοιμασίες πριν την άφιξη του Σι Τζινπίνγκ στο Βελιγράδι.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ