Η Τουρκια δεσμεύει με NAVTEX το κέντρο του Αιγαίου!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ερντογάν βλέποντας πόσο μπουνταλάδες και φοβικοί είναι στην ελληνική κυβέρνηση, κάθε μέρα προχωράει και περισσότερο τις προκλήσεις του.

Λίγες μέρες λοιπόν πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρεθεί στην Τουρκία όπου και θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο, αφού οι γείτονες μετέτρεψαν σε τζαμί την ιστορική Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη, τώρα ανακοινώνουν νέα NAVTEX από τον σταθμό της Σμύρνης.

Αμφισβητώντας τις περιοχές ευθύνης της Ελλάδας στο Αιγαίο, δεσμεύουν περιοχή στο κέντρο του Αιγαίου για άσκηση Έρευνας και Διάσωσης (SAR). Συγκεκριμένα δεσμεύουν τρεις περιοχές στο Αιγαίο, με την άσκηση Έρευνας και Διάσωσης να πραγματοποιείται στις 15,16, 22 και 23 Μαΐου.

Εδώ και καιρό η Άγκυρα έχει επικεντρωθεί στο δικαίωμα Έρευνας και Διάσωσης της χώρας μας στο Αιγαίο, αμφισβητώντας το ευθέως.

navtex tourkiki

Ο στόχος της Τουρκίας δεν είναι άλλος από το να αμφισβητήσει και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ώστε να να επεκτείνει στο μέσο του Αιγαίου τις επιχειρησιακές αρμοδιότητες της.

navtex tourkiki1

Να σημειωθεί πως από τη Δευτέρα του Πάσχα έχει ξεκινήσει και η μεγάλη τουρκική αεροναυτική άσκηση «Θαλασσόλυκος 2024» στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια ώρα έντονα προβληματισμένοι εμφανίζονται και οι Κύπριοι, κάνοντας λόγο για ταπείνωση Μητσοτάκη από τον Ερντογάν, καθώς τον Έλληνα πρωθυπουργό υποδέχονται οι γείτονες με την πρόκληση της μετατροπής σε τζαμί της Μονής της Χώρας, την άσκηση «Θαλασσόλυκος», αλλά και τη «Γαλάζια Πατρίδα».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πολιτικός αναλυτής Γιάννος Χαραλαμπίδης, ο Ερντογάν δεν μας εμπαίζει απλά, μας εξευτελίζει!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ