Ο Εισαγγελέας Εφετών Λαμίας άσκησε έφεση κατά της αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά της αποφυλάκισης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, άσκησε την Τετάρτη έφεση ο Εισαγγελέας Εφετών Λαμίας, Νικήτας Θεολογίδης. Όπως υποστηρίζει, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έσφαλε ως προς τις εκτιμήσεις του αναφορικά με τον καταδικασμένο σε 13 έτη κάθειρξης για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Εισαγγελέας μελέτησε το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας και έκρινε ότι οι δικαστές δεν αξιολόγησαν επαρκώς την αρθρογραφία του Μιχαλολιάκου μετά την καταδίκη του, η οποία δηλώνει ότι όχι μόνον δεν πληροί τους όρους για καλή διαγωγή μετά την πράξη, αλλά και πως είναι επικίνδυνος για την διάπραξη νέων αδικημάτων εφόσον αφεθεί ελεύθερος.

Η θέση του κ. Θελογίτη είναι αντίστοιχη με εκείνη που εξέφρασε ο αρμόδιος εισαγγελέας στο Δικαστικό Συμβούλιο, εισηγούμενος να μην γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης. Είχε την γνώμη πως μολονότι τυπικά ο Μιχαλολιάκος τηρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου για την απόλυσή του από την φυλακή, ουσιαστικά δεν έπρεπε να βγει καθώς δεν εμφανίζεται μετανοημένος και δεν κρίνεται ως ηθικά βελτιωμένος για τις πράξεις που του αποδίδονται.

Παρέθετε δε ο εισαγγελικός λειτουργός σωρεία άρθρων, στα οποία ο γράφων επαναλαμβάνει την θέση που διατυπώνει εξ αρχής, ότι είναι «θύμα μίας πολιτικής σκευωρίας» που στόχευσε στην πλήρη αποδυνάμωση της Χρυσής Αυγής εξαιτίας «της δυναμικής της στην κοινωνία».

Η έφεση του κ. Θεολογίδη θα εξεταστεί σε σύντομο χρόνο από το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας, το οποίο θα λάβει την τελική απόφαση για το εάν ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα παραμείνει ελεύθερος ή θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, έως ότου εκπνεύσει ο χρόνος έκτισης της ποινής του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ