Το Ισραήλ ολοκλήρωσε την κατασκευή 4 στρατιωτικών βάσεων που επιτρέπουν τη μόνιμη διαμονή των στρατιωτών του στη Γάζα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εβραϊκή εφημερίδα Yedioth Ahronoth αποκάλυψε ότι ο ισραηλινός στρατός ολοκλήρωσε τις τελευταίες ημέρες την κατασκευή 4 στρατιωτικών βάσεων κατά μήκος ενός διαδρόμου γνωστού ως «Netzarim», που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας σε βόρειο και νότια, σημειώνοντας ότι οι βάσεις «παρέχουν μόνιμη κατοικία σε εκατοντάδες στρατιώτες», σύμφωνα με την Euronews.

Η ισραηλινή εφημερίδα ανέφερε στο δημοσίευμά της ότι οι βάσεις «παρέχουν μια άνετη και μόνιμη κατοικία για εκατοντάδες στρατιώτες», οι οποίοι τώρα ανήκουν σε δύο εφεδρικές ταξιαρχίες, η μία από τις οποίες είναι υπεύθυνη για την εξασφάλιση της κατασκευής της θαλάσσιας προβλήτας από τον αμερικανικό στρατό στην ακτή της Λωρίδας, για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι οι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί σε μια λωρίδα πλάτους περίπου τριών χιλιομέτρων, γύρω από έναν νέο αυτοκινητόδρομο που άνοιξε ο ισραηλινός στρατός και που ξεκινά από το Crossing 96 κοντά στα σύνορα του Kibbutz Be’eri και τελειώνει στο παράκτιο σημείο ελέγχου όπου η θάλασσα κατασκευάζεται προβλήτα.

Τον περασμένο Μάρτιο, μια ανάλυση δορυφορικών εικόνων που διεξήχθη από το CNN έδειξε ότι ένας δρόμος που κατασκευαζόταν από τον ισραηλινό στρατό, χωρίζοντας τη Γάζα σε δύο μέρη, είχε φτάσει στις ακτές της Μεσογείου.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι αυτό είναι μέρος ενός σχεδίου ασφαλείας για τον έλεγχο της περιοχής για μήνες και ίσως χρόνια.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι χρησιμοποιεί τον δρόμο «για να δημιουργήσει ένα επιχειρησιακό έρεισμα στην περιοχή και να επιτρέψει τη διέλευση στρατευμάτων καθώς και υλικοτεχνικού εξοπλισμού».

Το CNN ανέφερε τότε ότι ο δρόμος «τώρα εκτείνεται περίπου 6 χιλιόμετρα από τη συνοριακή περιοχή μεταξύ της Γάζας και του Ισραήλ κατά μήκος της Λωρίδας, χωρίζοντάς την σε δύο μέρη και απομονώνοντας τη βόρεια πόλη της Γάζας από την υπόλοιπη Λωρίδα».

Ο διάδρομος ονομαζόταν «Netzarim» στο Ισραήλ, με βάση έναν προηγούμενο ισραηλινό οικισμό στη Λωρίδα της Γάζας που έφερε το ίδιο όνομα.

Κάποιοι λένε ότι μεταξύ των στόχων του είναι να δημιουργήσει εμπόδιο στην επιστροφή εκατοντάδων χιλιάδων εκτοπισμένων στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και η ανάλυση δορυφορικών εικόνων δείχνει πώς οι ισραηλινές δυνάμεις κατέστρεψαν δεκάδες κτίρια και στις δύο πλευρές του δρόμου.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ