Το νερό της Άρνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Τσολάκη Πασχάλη

Η Άρνη σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ήταν πηγή που βρισκόταν στον Κάτω κόσμο. Λήθη την αποκαλούσαν, που ήταν κόρη της Ίριδας και προσωποποίηση της λησμονιάς και της αγνωμοσύνης. Εκεί έπιναν από το νερό της οι νεκροί για να ξεχάσουν τι άφηναν στον επάνω κόσμο.

Σήμερα αυτό το νερό, το χρησιμοποιεί η πολιτική στους ζωντανούς, για να ξεχάσουν οι θνητοί, τα εσκεμμένα λάθη, τις εσκεμμένες παραλήψεις και τα εγκλήματα της σε βάρος της ίδιας της κοινωνίας.

Ήπιαν το νερό και ξέχασαν. Κι όχι σε βάθος μεγάλου χρόνου. Ξέχασαν την χρεοκοπία της χώρας. Ξέχασαν τα μνημόνια. Την κατάργηση δώρων και 13ου μισθού, την επιβολή των χαρατσιών (θυμούνται όμως να τα πληρώνουν).

Ξέχασαν το Μάτι, ξέχασαν την πανδημία, τα εμβόλια, τις δηλώσεις, τις απαγορεύσεις. Απαγορεύεται να πας μόνος στην θάλασσα ή το βουνό, μην κολλήσεις τα ψάρια και τα πεύκα ή μην κολλήσεις από αυτά, σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και εκκλησία.

Ξέχασαν τις πλημμύρες στον κάμπο της Θεσσαλίας, ξέχασαν τα Τέμπη. Ξέχασαν την Ουκρανία, το Βιετνάμ της Ευρώπης, για να τα οικονομάνε Ρώσοι και Αμερικάνοι ολιγάρχες. Ξέχασαν το κλείσιμο των θερμικών μονάδων, χωρίς κανένα όφελος για την κοινωνία (εκτός από την φτώχεια) προς όφελος των εμπόρων ενέργειας.

Ξέχασαν….ξέχασαν….ξέχασαν….

Δεν αλλάζει κάτι αλλάζοντας η κυβέρνηση. Το ίδιο χάλι θα έχει η κοινωνία.
Οι θνητοί πρέπει να αλλάξουν. Να θυμηθούν και να ξαναγίνουν Έλληνες. Δηλαδή γνώση, μόρφωση, παιδεία, αξίες, ιδανικά. Αγώνες και διεκδίκηση και επιβολή δικαίου και δικαιοσύνης. Πρέπει να επαναστατήσει κάποτε η κοινωνία.

Κι όπως έγραψε και ο Κορνήλιος Καστοριάδης «Επανάσταση δε σημαίνει χείμαρρους αίματος, την κατάληψη των Χειμερινών Ανακτόρων κοκ. Η επανάσταση σημαίνει τον ριζικό μετασχηματισμό των θεσμών της κοινωνίας. Με αυτή την έννοια, φυσικά είμαι επαναστάτης»
Θα πρέπει οι θεσμοί να εξασφαλίζουν απόλυτα την ισοτιμία και την ισοπολιτεία, το δίκιο και την δικαιοσύνη, τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια του ατόμου, της οικογένειας και της κοινωνίας και κυρίως την αναβάθμιση της παιδείας.
Γνώση, μόρφωση, κριτική σκέψη, ιδεολογία, φιλοσοφία, έννοια και στάση ζωής.
Όχι λοιπόν στο νερό της Άρνης της πολιτικής για να μην ξεχάσουν οι θνητοί τη σημαίνει ζωή και ποιότητα ζωής.
Διαφορετικά καληνύχτα ζωή…….
Λησμόνησα να ζήσω….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ