Καρφιά και βολές Σπιρτζη κατα Κασσελακη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Καρφιά» κατά του Στέφανου Κασσελάκη έριξε ο Χρήστος Σπίρτζης, ενώ ταυτόχρονα σχολίασε με αιχμές τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρώην υπουργό και βουλευτή της ΝΔ, Άρη Σπηλιωτόπουλο.

Μιλώντας στο Open, ο Χρήστος Σπίρτζης σχολίασε το ενδεχόμενο της διαγραφής του από το κόμμα, ενώ σχολίασε και τη δήλωση Κασσελάκη ότι θα «ξεσκίσει» όποιον εμποδίσει τους υγειονομικούς να προχωρήσουν σε καταγγελίες για το ΕΣΥ.

Όπως τόνισε για τη φράση του Κασσελάκη που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ: «Έχω πει πάρα πολλές φορές πως όσοι είμαστε στη δημόσια σφαίρα, πρέπει να έχουμε λίγο πιο προσεκτικές διατυπώσεις σε μια σειρά από ζητήματα. Δεν το λέω σημειακά, είναι γενική αρχή αυτή».

Για τις διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός ανέφερε: «εντάξει, εγώ τώρα δεν θα ασχοληθώ με τον κύριο Οικονόμου και τον κύριο Αντώναρο. Θα σας πω, όμως, με τι θα ασχοληθώ. Όταν ειπώνονται τέτοια πράγματα, νομίζω ότι ο Πρόεδρος μας που έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα διαφορετικότητας, δικαιωμάτων κτλ, προφανώς θα πρέπει ανθρώπους που είναι κοντά του να πάρει εκείνες τις πρωτοβουλίες, για να μπορούν να ανεχθούνε ή να τους μάθει να ανέχονται σε δημοκρατικά κόμματα, τη διαφορετική άποψη. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να λειτουργήσουνε τα όργανα ένα και δεύτερον καλό θα ήταν ο Πρόεδρος του κόμματος ή η Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής ή ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας να πάρει κάποιες πρωτοβουλίες, όταν διατυπώνονται τέτοιες απόψεις. Αυτό ξέρετε, το λέγανε ξανά αν θυμάστε, το λέγανε όταν παραιτήθηκα από την Πολιτική Γραμματεία, γιατί δεν συμφωνούσα με μία θέση, κάνοντας λόγο για μια “απολιτική διαδικασία”. Μπορούν να λένε ό,τι θέλουνε. Το θέμα είναι ότι τα κόμματα είναι συντεταγμένα, έχουνε όργανα, έχουν διαδικασίες και έχουν και πολιτική λειτουργία», τόνισε.

Αναφορικά με τη μεταγραφή του Α. Σπηλιωτόπουλου, ο κ. Σπίρτζης σχολίασε: «καλή ή κακή μεταγραφή νομίζω ότι οι άνθρωποι που επαγγελματικά συνεργάζονται με τον Πρόεδρο ενός κόμματος, δεν μπαίνουν σε θέμα μεταγραφής» είπε και πρόσθεσε αφήνοντας αιχμές: «Παράλληλα, ο κ. Σπίρτζης ξεκαθάρισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να γίνει καραμανλικός. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκεκριμένο πολιτικό εύρος, ιδεολογικό εύρος. Επομένως, το λέει το καταστατικό του είναι από το δημοκρατικό Κέντρο, την σοσιαλιστική Αριστερά, την αριστερή σοσιαλδημοκρατία, την οικολογία, την ευρωπαϊκή Αριστερά, τη ριζοσπαστική Αριστερά. Ο κ. Κασσελάκης οφείλει να το σέβεται αυτό, αν και εντάξει, υπάρχουν πολλές στιγμές και τότε διαφοροποιούνται πιθανά κάποια στελέχη που… φαλτσάρει λίγο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ