Δεκάδες συμβασιούχοι διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους στα Νοσοκομεία του Αγίου Νικολάου και Σητείας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκδικάζεται αύριο, Τετάρτη, στο πρωτοδικείο Λασιθίου η αγωγή 75 συμβασιούχων στα Νοσοκομεία του Αγίου Νικολάου και Σητείας με αίτημα τη μονιμοποίησή τους.

«Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου εργάζονται 134 συμβασιούχοι εργαζόμενοι με διάφορες μορφές συμβάσεων (επικουρικοί, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ). Η κυβέρνηση λόγω της υποστελέχωσης συνεχώς δίνει νομοθετικά παρατάσεις της θητείας τους και γι΄ αυτό εργάζονται πολλά χρόνια στο νοσοκομείο (υπάρχουν συμβασιούχοι που εργάζονται από το 2013)», αναφέρει σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου και συνεχίζει:

«Εκ των πραγμάτων οι συνάδελφοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και όχι έκτακτες και για αυτό θα πρέπει να υπάρξει μονιμοποίηση τους. Στην κατεύθυνση αυτή 75 συμβασιούχοι εργαζόμενοι (επικουρικοί και ΣΟΧ) στα Νοσοκομεία Αγ. Νικολάου και Σητείας έχουν υποβάλει δικαστική αγωγή με την οποία ζητούν να αναγνωριστεί ότι οι συμβάσεις εργασίας τους αποτελούν συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου και όχι ορισμένου, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των νοσοκομείων».

Με την ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝΑΝ κάνει σαφές πως βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων του συμβασιούχων που διεκδικούν το αίτημα της μονιμοποίησης τους. «Παράλληλα, μαζί με τους συλλόγους εργαζομένων των άλλων νοσοκομείων της Κρήτης θα συνεχίσουμε τους αγώνες για:

–Ενίσχυση των Νοσοκομείων με προσωπικό όλων των κλάδων, ώστε να μπορεί να λειτουργεί πλήρως, με ασφάλεια, με τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας και να μπορούν οι εργαζόμενοι να παίρνουν τις άδειες και τα ρεπό που δικαιούνται και που τους οφείλονται.

–Μονιμοποίηση των συμβασιούχων (επικουρικών, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ) με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

-Γενναίες αυξήσεις των μισθών, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

-Ένταξη στα ΒΑΕ, μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης/

–Αύξηση των δαπανών για τη δημόσια υγεία. Δωρεάν, δημόσια, πλήρης, ισότιμη περίθαλψη για όλο το λαό, χωρίς καμία πληρωμή από τους ασθενείς», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ