Ο Πούτιν απέλασε τον Βρετανό στρατιωτικό ακόλουθο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Kλικαμώνεται η ένταση ανάμεσα σε Ρωσία και Βρετανία, με το Κρεμλίνο να προχωρά σε «αντίποινα» για την απόφαση της κυβέρνησης Σούνακ να προχωρήσει στην απέλαση του Ρώσου στρατιωτικού ακόλουθου, τον οποίο κατηγόρησαν για κατασκοπεία.

Η Μόσχα προχώρησε σε ανταποδοτική κίνηση και ανακοίνωση την απέλαση του Βρετανού στρατιωτικού ακόλουθου τον οποίο καλεί να εγκαταλείψει τη χώρα μέσα σε μια εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι, μεταξύ άλλων είχε δηλώσει στο κοινοβούλιο ότι θα επιβάλουν νέους περιορισμούς στις ρωσικές διπλωματικές βίζες και θα αφαιρέσουν το διπλωματικό καθεστώς από ορισμένες ρωσικές περιουσίες.

«Θα απελάσουμε τον Ρώσο αμυντικό ακόλουθο που είναι αδήλωτος αξιωματικός στρατιωτικών πληροφοριών. Θα αφαιρέσουμε το καθεστώς των διπλωματικών χώρων από πολλά ακίνητα ρωσικής ιδιοκτησίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένου του Seacocks House, μιας ιδιοκτησίας ρωσικής ιδιοκτησίας στο Σάσεξ και του τμήματος εμπορίου και άμυνας στο Highgate, το οποίο πιστεύουμε ότι έχει χρησιμοποιηθεί για σκοπούς πληροφοριών και θα επιβάλλουμε νέους περιορισμούς στις ρωσικές διπλωματικές βίζες» είχε ανακοινώσει ο Κλέβερλι.

Σε απάντησή της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα είχε αναφέρει ότι ότι οι βρετανικοί ισχυρισμοί είναι ανοησίες και μέρος του πολέμου παραπληροφόρησης και ότι η Ρωσία θα δώσει την «κατάλληλη απάντηση» στην απόφαση της Βρετανίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ