Οι πρόεδροι της Σερβίας, της Σέρπσκα και η Εκκλησία θα ζητήσουν ψήφισμα κατά των Γερμανών ναζιστών και των Ουστάσι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς φιλοξένησε για μεσημεριανό γεύμα τον Σέρβο Πατριάρχη Πορφύριο, την Ιερά Σύνοδο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σέρπσκα, Μίλοραντ Ντόντικ, τους οποίους ευχαρίστησε για τη βοήθειά τους στον αγώνα κατά της έγκρισης του ψηφίσματος για τη Σρεμπρένιτσα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο σερβικός λαός στο Κοσσυφοπέδιο είναι εκτεθειμένος σε βάναυσες διώξεις, λέει ο Βούτσιτς και επισημαίνει ότι η Σερβία δεν θα δεχτεί ποτέ ένα ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο.

«Θα ζητήσουμε ψήφισμα για τα δεινά των Σέρβων στα χέρια των Γερμανών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς και στα χέρια των Ουστάσα στο Γιασένοβατς», ανακοίνωσε ο πρόεδρος.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς είπε ότι συζήτησε τη σοβαρότητα της στιγμής με τον Σέρβο Πατριάρχη Porfiri, την Ιερά Επισκοπική Συνέλευση της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σέρπσκα, Μίλοραντ Ντόντικ, και εξέφρασε την «ευγνωμοσύνη του που ασχολούνται με το θέμα του επιβαλλόμενου ψηφίσματος για τη Σρεμπρένιτσα, ως βασικό ζήτημα για την επιβίωση του σερβικού λαού».

«Παρόλο που παλέψαμε και επενδύσαμε τεράστια ενέργεια για να τους αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν πιο ισχυρά και δυνατά, χωρίς τη δύναμη και την υποστήριξή σας δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε», έγραψε ο Βούτσιτς στο Instagram .

Ο Βούτσιτς επεσήμανε ότι η έγκριση του ψηφίσματος για τη Σρεμπρένιτσα θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας.

«Επειδή οι Ρώσοι θα υποβάλουν σύντομα αίτημα να κηρύξουν τη δολοφονία από τους Γερμανούς των Ρώσων και του Σοβιετικού λαού κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ως γενοκτονία. Θα ζητήσουμε το ίδιο για αυτό που έκαναν οι Γερμανοί στη Σερβία και για αυτό που έκαναν η κροατική φασιστική οργάνωση Ουστάσα στο Γιασένοβατς.

Αλλά επιτρέψτε μου να μην πω ότι θα ανοίξει πολλά άλλα ζητήματα για την Τουρκία και για κάποιες άλλες δυτικές δυνάμεις, από τους ιθαγενείς της Αμερικής έως πολλές άλλες», είπε ο Βούτσιτς.

Σε κάθε περίπτωση, όπως λέει, είναι πολύ δύσκολη ερώτηση για εμάς, γιατί δείχνει τη στάση ορισμένων ανθρώπων της περιοχής απέναντί ​​μας, αλλά και ορισμένων παγκόσμιων δυνάμεων.

«Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι παλέψαμε, ότι επενδύσαμε τεράστια ενέργεια, όλη την ώρα σε αυτόν τον κόσμο, και ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, την έδωσα για να τους εναντιωθώ όσο πιο έντονα και δυνατά γινόταν με τη δύναμη με την οποία οι άνθρωποι ενωμένοι πολέμησαν για τα συμφέροντά μας και σας ευχαριστώ για αυτό», τόνισε ο Βούτσιτς.

Σχετικά με την έγκριση του ψηφίσματος για τη Σρεμπρένιτσα, ο Βούτσιτς είπε:

“Σε κάθε περίπτωση, θα αντισταθούμε στις παράνομες και όλες τις άλλες πράξεις βίας τους, χρησιμοποιώντας πολιτικά μέσα και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τον λαό μας στο Κοσσυφοπέδιο. Και φυσικά δεν χρειάζεται να σας επαναλάβω ότι ποτέ δεν θα δεχθούμε ένα ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο ως τετελεσμένο γεγονός», σύμφωνα με τη σερβική ραδιοτηλεόραση.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ