Η Ρωσία άρχισε να χρησιμοποιεί επίγεια μη επανδρωμένα οχήματα αυτοκτονίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φαίνεται ότι βλέπουμε μια συναρπαστική εξέλιξη στις μάχες, ειδικά σε ό,τι αφορά τα UAV, είτε εναέρια, είτε θαλάσσια καμικάζι.

Ο ρωσικός και ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιούν τώρα εκτενώς αυτούς τους δύο τύπους drones, αν και τα εναέρια drones αυτοκτονίας είναι τα πιο διαδεδομένα σε αυτόν τον τομέα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα drones χρησιμοποιήθηκαν με σαφή αποτελεσματικότητα κατά τον πρόσφατο πόλεμο Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας, ο οποίος οδήγησε σε μια σαφή νίκη του Αζερμπαϊτζάν επί των αρμενικών δυνάμεων, ειδικά στον θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι η εμφάνιση «επίγειων drones αυτοκτονίας», όπως έχουμε δει και ακούσει για τις πολλαπλές χρήσεις των επίγειων μη επανδρωμένων οχημάτων στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία, ειδικά στον τομέα της μεταφοράς εφοδίων, εκτοξευτών χειροβομβίδων, ναρκοθέτησης και άλλων ρόλους στη μάχη.

Πρόσφατα εμφανίστηκαν βίντεο που δείχνουν τη χρήση «επίγειων μη επανδρωμένων οχημάτων αυτοκτονίας» ως νέας μεθόδου για να χτυπήσουν στρατιώτες που βρίσκουν καταφύγιο σε χαρακώματα και στις δύο πλευρές των μαχών στην Ουκρανία.

Παρόλο που αυτού του είδους των χερσαίων drones καμικάζι δεν έχει εμφανιστεί σε μεγάλες ποσότητες, αλλά γίνεται σαφές ότι αυτή η χρήση στις μάχες θα εξαπλωθεί περισσότερο, τουλάχιστον αφού αποδειχθεί ξεκάθαρα η αποτελεσματικότητά τους στα πεδία των μαχών.

Κατά τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε το «Walking Scorpion», ειδικά για την παράδοση πυρομαχικών ή την εκκένωση των τραυματιών.

Το «Walking Scorpion» πέτυχε να παραδώσει σχεδόν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων «αρκετών κιλών πυρομαχικών και εκρηκτικών, στους μαχητές στο μέτωπο».

Πρόσφατα έχει παρατηρηθεί η χρήση «μη επανδρωμένων επίγειων καμικάζι», δηλαδή μικρών τηλεχειριζόμενων οχημάτων αυτοκτονίας.

Ρώσοι και Ουκρανοί ακτιβιστές δημοσίευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σκηνές χρήσης αυτού του είδους drone αυτοκτονίας.

Σήμερα, μεταδόθηκε ένα βίντεο από το επίγειο μη επανδρωμένο όχημα αυτοκτονίας των ρωσικών δυνάμεων που πραγματοποιούν μια επιχείρηση αυτοκτονίας σε τάφρο για Ουκρανούς στρατιώτες σε μια από τις τοποθεσίες στα μέτωπα μάχης στην Ουκρανία.

Οι ακτιβιστές παρομοίασαν αυτή τη διαδικασία με την «παράδοση εκρηκτικών», ακριβώς όπως τη διαδικασία παράδοσης αγορών που πραγματοποιούν οι διανομείς με τις μοτοσυκλέτες τους όταν θέλουν να παραδώσουν αυτές τις αγορές που πραγματοποιήθηκαν μέσω εφαρμογών.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ