Θλίψη στο ιρανικό έθνος για τον θάνατο του Αγιατολάχ Ραΐσι από την πτώση ελικοπτέρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το πνεύμα του λαϊκού επαναστάτη προέδρου του Ιράν εντάχθηκε στο ανώτατο βασίλειο», γράφει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με αυτό, ο 8ος Πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν μαρτύρησε την παραμονή του 8ου Λαμπρού Αστέρα του Ιμαμάτου και του Βελαιάτ ως αποτέλεσμα συντριβής ελικοπτέρου στο δρόμο του για να υπηρετήσει τον λαό.

Όπως σημειώνει το IRNA , ο Αγιατολάχ Σεϊέντ Εμπραίμ Ραΐσι Χαντίμ αλ-Ρεζά, 64 ετών, ο όγδοος πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, ο οποίος είχε ένα αεροπορικό ατύχημα το βράδυ της Κυριακής, 19 Μαΐου 2024 ( στην ιρανική ημερομηνία 30 Μαΐου 1403), κατά την επιστροφή του από την τελετή έναρξης του φράγματος Qalasi προς την πόλη Ταμπρίζ, στην περιοχή Varzghan της επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν, μαζί με όλους τους συντρόφους του, έφθασαν στην υψηλή θέση του μαρτυρίου ταυτόχρονα με τη νύχτα της γέννησης του ιμάμη Rauf Ali Ibn Musa al-Reza.

Τοπικές πηγές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο σημείο του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο επιβεβαίωσαν το μαρτύριο του προέδρου και των συνοδών του.

Ως προς αυτό, η κυβέρνηση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν θα εκδώσει δήλωση σε μια ώρα, όπως σημειώνεται.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ