Ιράν: Αύριο η κηδεία του Ραϊσί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πενθήμερο εθνικό πένθος κήρυξε το Ιράν για τον θάνατο του προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με άτομα της συνοδείας του όταν συνετρίβη το αεροσκάφος που τον μετέφερε χθες.

Το ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tasnim, το οποίο συνδέεται με το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης της χώρας, αναφέρει ότι η κηδεία του προέδρου θα τελεστεί αύριο στο Tabriz, την πόλη στην οποία ταξίδευε χθες.

Την ίδια στιγμή, καμία ανάμειξη στον θάνατο του προέδρου του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί δεν έχει το Ισραήλ, όπως δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της χώρας.

«Δεν ήμασταν εμείς», δήλωσε ο αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του στο πρακτορείο Reuters. Από χθες όταν ακόμα το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο πρόεδρος και μέλη της συνοδείας του αγνοούνταν είχαν ξεκινήσει τα σενάρια σχετικά με το πώς προκλήθηκε ο θάνατός του.

Ο ακροδεξιός πρώην υπουργός Άμυνας της χώρας, Άβιγκντορ Λίμπερμαν, δεν έκρυψε τα συναισθήματά του για το τέλος του Ιρανού Προέδρου. «Ήταν ένας βάναυσος άνθρωπος. Δεν θα ρίξουμε δάκρυ», είπε και πρόσθεσε πως δεν θα επηρεάσει την στάση της χώρας του προς το Ιράν.

«Για εμάς δεν έχει σημασία, δεν θα επηρεάσει τη στάση του Ισραήλ για το Ιράν. Οι πολιτικές του Ιράν καθορίζονται από τον Ανώτατο Ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ», υπογράμμισε ο Άβιγκντορ Λίμπερμαν Ynet.

Το ιρανικό κρατικό κανάλι μετέδωσε σήμερα μια φωτογραφία του προέδρου με τον Υπουργό Εξωτερικών μέσα στο ελικόπτερο, πριν τη συντριβή.

Περίπου ένα μήνα πριν το Ιράν επιτέθηκε με drones και πυραύλους κατά του Ισραήλ, την οποία το Ισραήλ κατάφερε και εξουδετέρωσε με επιτυχία. Μία εβδομάδα μετά το Ισραήλ εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους από αέρος προς μια αεροπορική βάση του Ιράν.

Η μεταφορά των πτωμάτων

Τα τελευταία στοιχεία αναφέρουν πως το ελικόπτερο εντοπίστηκε από ένα ιρανικό drone, 13 ώρες αφόρου ανακοινώθηκε ότι ενεπλάκη σε συντριβή.

Στα κοινωνικά δίκτυα κυκλοφόρησαν σήμερα εικόνες από την μεταφορά των πτωμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ