Σάλος με τα ερωτηματικά για το πόσο μας κόστισε το Πάσχα της Δημητρας Λυγουρα, στην Ηλεία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολλά ερωτήματα εγείρει το κοστολόγιο σχετικά με ταξίδι που έκανε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Δήμητρα Λυγούρα τις ημέρες του Πάσχα στην ιδιαίτερη της πατρίδα στην Ηλεία. Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις που έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια, το συνολικό κόστος του ταξιδιού ανήλθε σε 2.000 ευρώ και αφορούσε σε «ημερήσια αποζημίωση και διανυκτέρευση» τόσο της ίδιας όσο και των αστυνομικών συνοδών της. Μάλιστα όπως επισημαίνεται στα σχετικά έγγραφα, το ταξίδι έγινε για «υπηρεσιακούς λόγους», με τη μόνη διαφορά ότι η Ηλεία δεν διαθέτει σωφρονιστικό κατάστημα ώστε να πει κανείς ότι η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής πραγματοποίησε επίσκεψη τις ημέρες του Πάσχα.

Εξοδα αντιεγκληματικής πολιτικής1 by Website Documento on Scribd

Εξοδα αντιεγκληματικής πολιτικής1 by Website Documento on Scribd

Εξοδα αντιεγκληματικής πολιτικής1 by Website Documento on Scribd

Όπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα που φέρουν την υπογραφή της κας Λυγούρα και έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια, το ταξίδι στην Ηλεία διήρκησε πέντε ημέρες και συγκεκριμένα από τη Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου έως και την Τρίτη μετά το Πάσχα 7 Μαΐου, όταν και επέστρεψαν στην Αθήνα. Για το ταξίδι αναρτήθηκαν στη Διαύγεια τρεις αποφάσεις που αφορούσαν σε «έγκριση δέσμευσης δαπάνης».

Οι δύο από αυτές στις 30 Απριλίου, συνολικού κόστους 1988,72 ευρώ. Επρόκειτο για χρήματα τα οποία αφορούσαν σε «έξοδα διανυκτέρευσης της Γενικής Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής και των συνοδών ασφαλείας» (1.280 ευρώ), καθώς επίσης και σε «δέσμευση πίστωσης ημερήσιας αποζημίωσης της Γενικής Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής και των συνοδών ασφαλείας» (708,72 ευρώ). Στις 2 Μαΐου αναρτήθηκε στη Διαύγεια ακόμη μία απόφαση της κας Λυγούρα για το συγκεκριμένο ταξίδι που αφορούσε σε ημερήσια αποζημίωση του συνοδού ασφαλείας της ΓΓΑΠ ύψους 127 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στις τρεις αποφάσεις το ταξίδι στην Ηλεία πραγματοποιήθηκε για «υπηρεσιακούς λόγους». Ωστόσο εδώ εγείρονται ερωτήματα. Καταρχήν στην Ηλεία δεν λειτουργούν φυλακές ώστε να πει κανείς ότι η κα Λυγούρα μετέβη στην περιοχή για επίσκεψη σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Λυγούρα έχει «καταγωγή από την Ηλεία», όπως αναφέρει στο βιογραφικό της που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Μάλιστα το 2009 ήταν υποψήφια βουλευτής στο νομό Ηλείας με τη ΝΔ, ενώ στις εθνικές εκλογές του 2012 τοποθετήθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι τι είδους «υπηρεσιακοί λόγοι» ήταν αυτοί για τους οποίους μετέβη η κα Λυγούρα τις ημέρες του Πάσχα στην Ηλεία και χρειάστηκε αποζημίωση και έξοδα διανυκτέρευσης;

Το documentonews.gr επικοινώνησε τρεις φορές με το γραφείο της κας Λυγούρα. Δύο την περασμένη εβδομάδα ημέρες Τετάρτη και Πέμπτη και μία σήμερα 20 Μαΐου 2024 σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, ωστόσο ουδέποτε λάβαμε κάποια επίσημη απάντηση.

Πρώην συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η κα Λυγούρα τοποθετήθηκε στη θέση της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής τον Ιούλιο του 2023 μετά τις εθνικές εκλογές. Είναι ένα πρόσωπο το οποίο προέρχεται από τον κομματικό «σωλήνα» της ΝΔ από τα φοιτητικά της χρόνια.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται μεταξύ άλλων στο βιογραφικό της «το 2014 διετέλεσε συνεργάτης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη», ενώ τον Ιούνιο του 2016 ήταν ένα από τα μέλη της διοικούσας επιτροπής που με προσωπική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέλαβαν τη «διαδικασία επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ».

Με απλά λόγια συνδέεται προσωπικά με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

documentonews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ