Η ανακοίνωση της συριακής προεδρίας για την Άσμα αλ Άσαντ που διαγνώστηκε οξεία μυελογενή λευχαιμία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πρώτη κυρία της Συρίας, Άσμα αλ Άσαντ, διαγνώστηκε με λευχαιμία, ανακοίνωσε σήμερα (Τρίτη) η συριακή προεδρία, σε μια δυσάρεστη εξέλιξη για την 48χρονη, που έρχεται σχεδόν πέντε χρόνια αφότου ανακοίνωσε ότι είχε αναρρώσει πλήρως από τον καρκίνο του μαστού.

Η δήλωση ανέφερε ότι η Άσμα αλ Άσαντ, θα «συμμορφωθεί με ένα εξειδικευμένο πρωτόκολλο θεραπείας που περιλαμβάνει αυστηρά μέτρα πρόληψης των λοιμώξεων» και «θα αποσυρθεί προσωρινά από όλες τις άμεσες δεσμεύσεις ως μέρος του σχεδίου θεραπείας».

Η σύζυγος του Μπασάρ αλ Άσαντ διαγνώστηκε με οξεία μυελογενή λευχαιμία«αφού παρουσίασε πολλά συμπτώματα και μετά από μια ολοκληρωμένη σειρά ιατρικών εξετάσεων», ανέφερε ακόμα η ανακοίνωση.

Από τότε που η Συρία βυθίστηκε στον πόλεμο, το 2011, η γεννημένη στη Βρετανία (η οικογένειά της κατάγεται από την κεντρική Συρία) πρώην τραπεζίτης επενδύσεων (παραιτήθηκε το 2000 για να παντρευτεί τον Σύριο Πρόεδρο), έχει αναλάβει το δημόσιο ρόλο να ηγείται φιλανθρωπικώνπροσπαθειών και να συναντά οικογένειες σκοτωμένων στρατιωτών, αλλά έχει γίνει επίσης στόχος περιφρόνησης για πολλούς υποστηρικτές της αντιπολίτευσης.

Κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε τη βρετανική της εκπαίδευση και το δυτικό στυλ της για να προσπαθήσει να κρύψει τη βαρβαρότητα της καταστολής των διαφωνούντων από τον σύζυγό της.

Η Άσμα αλ Άσαντ είναι υπό τις κυρώσεις της Δύσης και υπήρξε μια εξαιρετικά αμφιλεγόμενη προσωπικότητα κατά τη διάρκεια της συριακής σύγκρουσης. Διευθύνει τη Syria Trust for Development, μια μεγάλη ΜΚΟ που λειτουργεί ως οργανισμός-ομπρέλα για πολλές από τις επιχειρήσεις βοήθειας και ανάπτυξης στη Συρία.

Πέρυσι, συνόδευσε τον σύζυγό της Μπασάρ αλ Άσαντ, σε μια επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το πρώτο γνωστό επίσημο ταξίδι της στο εξωτερικό μαζί του από το 2011.

assad asma basar
Φωτογραφία με τον Μπασάρ αλ Άσαντ, τον Ιούλιο του 2010 στην Τυνησία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ