Τι ειναι οι μοναδικοί πύραυλοι ADM-160B MALD που παρέλαβε η Ουκρανια από τις ΗΠΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα ΜΚΔ κάνει τον γύρο ένα βίντεο ενός ουκρανικού μαχητικού αεροσκάφους MiG-29, που σύμφωνα με τους ειδικούς που το επεξεργάστηκαν μεταφέρει ενδιαφέροντες πυραύλους τύπου ADM-160B MALD. Στόχος τους είναι η ρωσική αεράμυνα.

Ενώ η Ουκρανία αναμένει τα υποσχόμενα αεροσκάφη F-16, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία εξακολουθεί να επιχειρεί με βάση τα πολύ λίγα αεροσκάφη που παραμένουν σε υπηρεσία. Ένα από τα μέσα που της επιτρέπει να επιχειρεί εντός της εμβέλειας της ρωσικής αεράμυνας είναι οι μοναδικοί πύραυλοι ADM-160B MALD που παρέλαβε από τις ΗΠΑ.

Πρόκειται για πυραύλους που έχουν σχεδιαστεί για να αποσπούν την προσοχή της ρωσικής αεράμυνας από πραγματικούς στόχους, όπως πιθανά άλλα αεροσκάφη που μεταφέρουν άλλα όπλα.

Αντί για μια κλασική κεφαλή οι πύραυλοι ADM-160B MALD έχουν εγκατεστημένο εξοπλισμό σχεδιασμένο να προσομοιώνει τις υπογραφές ραντάρ και σήματος που χαρακτηρίζουν έναν συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους. Επιπλέον, ο πύραυλος μπορεί επίσης να μιμηθεί μια τροχιά, κάνοντας το δόλωμα να μοιάζει με αξιόπιστο στόχο για την λειτουργία των εχθρικών αντιαεροπορικών συστημάτων.

Αυτό σημαίνει ότι, για παράδειγμα, ότι η εχθρική αεράμυνα μπορεί να επικεντρωθεί σε διαφορετική περιοχή από εκείνη από την οποία προέρχεται η πραγματική απειλή. Τα περισσότερα αντιαεροπορικά ραντάρ έχουν περιορισμένες γωνίες ανίχνευσης και στην περίπτωση παλαιότερων λύσεων που βασίζονται σε πυραύλους με ημιενεργή κεφαλή ραντάρ, το ραντάρ του αντιαεροπορικού συστήματος πρέπει να φωτίζει συνεχώς τον στόχο μέχρι τη στιγμή της πρόσκρουσης. Για το λόγο αυτό έχει περιορισμένες δυνατότητες να καταπολεμήσει στόχους που προέρχονται από άλλες κατευθύνσεις.

Ο ADM-160B MALD θα μπορεί να πετάξει για 45 λεπτά και να έχει μια εμβέλεια έως 920 χιλιόμετρα.

Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δόλωμα για την ενεργοποίηση συστημάτων αεράμυνας (κυρίως των ραντάρ) για να τα εκθέσουν σε επίθεση από αεροσκάφη εξοπλισμένα με άλλα όπλα, για παράδειγμα με πυραύλους αντιραντάρ.

📷 via @front_ukrainian

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ