Η πρώτη κυρία της Συρίας διαγνώστηκε με λευχαιμία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πρώτη κυρία της Συρίας, Άσμα αλ Άσαντ, διαγνώστηκε με λευχαιμία , αναφέρει η Al Arabiya, επικαλούμενη τη συριακή προεδρία.

Τα νέα έρχονται σχεδόν πέντε χρόνια αφότου ανακοίνωσε ότι θεραπεύτηκε πλήρως από τον καρκίνο του μαστού.

Η δήλωση ανέφερε ότι η Άσμα, 48 ετών, θα υποβληθεί σε ειδικό πρωτόκολλο θεραπείας που θα της απαιτεί να βρίσκεται σε απομόνωση, λόγω της οποίας θα αποσυρθεί από τις δημόσιες υποχρεώσεις.

Τον Αύγουστο του 2019, η Άσμα ανακοίνωσε ότι είχε αναρρώσει πλήρως από τον καρκίνο του μαστού, ο οποίος, όπως είπε, εντοπίστηκε νωρίς.

%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BD%CF%84 456%CE%B3%CF%84%CF%85%CF%81

Μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία το 2011, η βρετανικής καταγωγής πρώην επενδυτικός τραπεζίτης ανέλαβε δημόσιο ρόλο επικεφαλής φιλανθρωπικού έργου και συναντούσε τις οικογένειες των σκοτωμένων στρατιωτών, αλλά μισήθηκε από την αντιπολίτευση.

Advertisement

Privacy Settings

Είναι επικεφαλής της Syrian Trust fo Development, μιας μεγάλης μη κυβερνητικής οργάνωσης που λειτουργεί ως ομπρέλα για πολλές από τις επιχειρήσεις βοήθειας και ανάπτυξης στη Συρία.

Πέρυσι, η Άσμα Άσαντ συνόδευσε τον σύζυγό της, Πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ, σε μια επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ήταν η πρώτη της επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό μαζί του από το 2011. Στη συνέχεια γνώρισε τη Φατίμα μπιντ Μουμπάρακ – τη μητέρα του προέδρου των Εμιράτων. Η επίσκεψή της θεωρήθηκε ως ένα δημόσιο μήνυμα του αυξανόμενου ρόλου της στις δημόσιες υποθέσεις.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ