Η Βουλγαρία ενισχύει τη στρατιωτική παρουσία της στο Κοσσυφοπέδιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε στρατόπεδο του Μπλαγκόεβγκραντ  πραγματοποιήθηκε «πανηγυρική τελετή για την αποστολή βουλγαρικού στρατιωτικού σώματος» για την ενίσχυση του βουλγαρικού στρατού στο Κόσοβο.

Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρία, Εμίλ Εφτίμοφ δήλωσε ότι «με την πρόσθετη ανάπτυξη του στρατεύματος στο Κοσσυφοπέδιο, θα έχουμε τώρα περίπου 300 στρατιωτικούς, κάτι που αποτελεί σημαντική συμβολή στην επιχείρηση στο Κοσσυφοπέδιο, δήλωσε στους δημοσιογράφους πριν από την έναρξη της τελετής.

«Ο βουλγαρικός στρατός, ειδικά με την αποστολή στο εξωτερικό, εκπληρώνει την κρατική πολιτική σχετικά με τη συμβολή μας στη σταθερότητα και την ηρεμία των Δυτικών Βαλκανίων. Θέλω να τονίσω ότι η εντολή για την ενεργοποίηση του στρατεύματος ήρθε την Παρασκευή το βράδυ, την Τρίτη στέλνουμε περισσότερους από 100 στρατιώτες, οι οποίοι είναι εξοπλισμένοι, με κίνητρο, έτοιμοι να φέρουν εις πέρας τα εγγενή καθήκοντα της αποστολής, δεν μπορούμε παρά να είμαστε περήφανοι για αυτό», τόνισε ο αρχηγός Άμυνας.

Είμαστε προετοιμασμένοι, πιστοποιημένοι και είμαι πεπεισμένος ότι θα εκπληρώσουν τα καθήκοντα, δήλωσε ο Εφτίμοφ.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν υπάρχει κίνδυνος αύξησης του στρατεύματος στο Κοσσυφοπέδιο, ο αρχηγός Άμυνας είπε ότι η κατάσταση είναι σταθερή και υπενθύμισε ότι η επιχείρηση στο Κοσσυφοπέδιο ξεκίνησε με 50.000 στρατιώτες και με τα χρόνια ο αριθμός αυτός μειώθηκε, σύμφωνα με την κατάσταση που επικρατεί.

%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B3%CE%B1%CF%81345%CF%86%CE%B3%CF%85%CE%B8%CF%85

Προς το παρόν, υπάρχουν περίπου 5.000 στρατιωτικοί στο Κοσσυφοπέδιο, κάτι που νομίζω ότι είναι αρκετοί αυτή τη στιγμή και αντιστοιχεί στην επικρατούσα κατάσταση, τόνισε ο ναύαρχος Εφτίμοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση είναι σταθερή, υπάρχει αντίδραση σε όποιες καταστάσεις μπορεί να αναπτυχθούν, γι’ αυτό ο διοικητής της αποστολής ζήτησε να ενεργοποιηθεί αυτή η εφεδρεία.

Το απόσπασμα φεύγει για διάστημα έως έξι μηνών, καθώς θα το διαδεχθεί παρόμοιο για το ίδιο χρονικό διάστημα.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ