Κηφισια: Ελεύθεροι χωρίς να τους ασκηθεί ποινική δίωξη, οι συλληφθέντες για τo ατύχημα με την καγκελόπορτα στο δημοτικό σχολειο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελεύθεροι χωρίς να τους ασκηθεί ποινική δίωξη αφέθηκαν οι τρεις συλληφθέντες για το ατύχημα με την βαριά καγκελόπορτα που έπεσε πάνω σε τρεις μαθητές στο 3ο Δημοτικό Σχολείο της Κηφισιάς, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός από αυτούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος εισαγγελέας δεν απήγγειλε κατηγορίες, παρά διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου η σχετική δικογραφία να συμπληρωθεί με τα απαιτούμενα στοιχεία, καθώς σε αυτήν δεν έχει συμπεριληφθεί η ιατροδικαστική έκθεση, δεν έχουν ληφθεί καταθέσεις από γονείς μαθητών, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί και η πραγματογνωμοσύνη για τις εργασίες στο σχολείο που έχει ήδη ζητηθεί στο πλαίσιο της προανάκρισης από την αστυνομία.

Τα παραπάνω στοιχεία αναμένεται να καταδείξουν τα πρόσωπα που φέρουν ευθύνη για την κατάσταση της καγκελόπορτας και, γενικότερα, για τις εργασίες στους χώρους του σχολείου, όποτε αναλόγως με τα συμπεράσματα να αποφασιστεί η άσκηση ή μη ποινικής δίωξης στους συλληφθέντες.

Σήμερα το μεσημέρι, εξάλλου, γονείς μαθητών που φοιτούν στο 3ο Δημοτικό Σχολείο πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Κηφισιάς, με αφορμή το χθεσινό περιστατικό, που λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή σε έναν 9χρονο μαθητή. Ο μικρός, ο οποίος μεταφέρθηκε χθες προληπτικά στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, καθώς είχε ζαλάδες και πόνους στο κεφάλι και την σπονδυλική του στήλη, αναμένεται να πάρει εξιτήριο σήμερα, αφού, σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι καλά στη υγεία του, αν και σοκαρισμένος από το αναπάντεχο ατύχημα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, στο ίδιο σχολείο έχουν συμβεί και άλλα ανησυχητικά περιστατικά, ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο γονείς είχαν στείλει επιστολή στο δήμο για την αποκατάσταση των κτηριακών βλαβών. Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, το συγκεκριμένο σχολείο είναι «είναι το χειρότερο σχολείο από άποψη ασφάλειας».

  1. Κατά τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης δεν διαπιστώθηκε κανενός βαθμού συγγένεια των εν λόγω παιδιών με υπουργούς, βουλευτές, δικαστικούς, μεγαλοδημοσιογράφους και μεγαλοεπιχειρηματίες. Ως εξ αυτού, η εισαγγελία δεν έχει κανένα λόγο να αξιολογήσει το εν λόγω συμβάν ως σημαντικό, και συνακολούθως το παραδίδει αρμοδίως σε γραφειοκρατικούς διεκπεραιωτάς διά τα περαιτέρω. Σε περίπτωση σοβαρής κοινωνικής κατακραυγής, επιφυλάσσεται διά την ταχύτατον και αγανακτισμένην επανεξέτασιν μετά βαθυτάτης εμφάσεως εις το αίσθημα δικαστικού καθήκοντος των αρίστων λειτουργών της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Μολονότι πρόκειται για γεγονός λυπηρόν, αυτού του είδους τα συμβάντα είναι συνήθη, και δεν συντρέχει ουδείς λόγος ανησυχίας. Η κυβέρνηση ουδέποτε σηματοδότησε το ενάντιον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ