Το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία αποσύρουν μέρος των στρατευμάτων τους από τα σύνορα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία αποσύρουν στρατεύματα από το συνοριακό τμήμα κοντά σε τρία χωριά από τις 24 Μαΐου και παραδίδουν την ασφάλεια στους συνοριοφύλακες, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSS) της Αρμενίας.

Το μήνυμα αναφέρει ότι τα συνοριακά στρατεύματα της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Αρμενίας αναλαμβάνουν επίσημα την προστασία των συνόρων κοντά στα χωριά Berkaber (1,9 χλμ.), Voskepar και Baganis (4,9 χλμ.). Η προστασία του τμήματος των κρατικών συνόρων κοντά στο χωριό Κίραντς (5,8 χλμ.) έως τις 24 Ιουλίου 2024 θα πραγματοποιηθεί με μεταβατικό σχέδιο.

Το Ερεβάν δήλωσε ότι «με την ίδια λογική, από τις 24 Μαΐου του τρέχοντος έτους, η προστασία των αντίθετων τμημάτων των συνόρων της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν θα πραγματοποιείται από μονάδες της Κρατικής Συνοριακής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν».

Στις 15 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε η ένατη συνεδρίαση των κρατικών επιτροπών των δύο χωρών για θέματα οριοθέτησης των κρατικών συνόρων και ασφάλειας των συνόρων στα σύνορα μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας, υπό την προεδρία των αντιπροέδρων των κυβερνήσεων Σαχίν Μουσταφάγιεφ (Αζερμπαϊτζάν) και Μερ Γκριγκοριάν (Αρμενίας).

Κατά τη συνάντηση υποφράφηκε πρωτόκολλο με το οποίο καθιερώνοντα τα έγκυρα διακρατικά σύνορα όπως υπήρχαν εντός της Σοβιετικής Ένωσης κατά τη στιγμή της κατάρρευσής της, δηλαδή με την παραχώρηση των τριών συνοριακών χωριών στο Αζερμπαϊτζάν.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ