Εχουν εγκαταλείψει τα παιδιατρικά νοσοκομεια στην τύχη τους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην τύχη τους έχει αφήσει το Υπουργείο Υγείας τα παιδιατρικά νοσοκομεία και αυτό επιβεβαιώνεται από την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται με ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, μια κατάσταση την οποία αναγκάζονται να υπομένουν γονείς και παιδιά που έχουν ανάγκη.

Μιλώντας στο Attica, η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο «Παίδων Αγλαια Κυριακού», Κατερίνα Ντουζέπη ανέφερε:

«Το 2016 ήμασταν 16 αναισθησιολόγοι και οι οργανικές θέσεις ήταν 11 με βάση το παλιό οργανόγραμμα του 2012. Από αρχές Μάϊου έχουμε μείνει μόλις 7 αναισθησιολόγοι. Από τον Απρίλιο είχαμε ενημερώσει τη διοίκηση ότι οι ανάγκες δεν καλύπτονται χωρίς υπερεφημέρευση και με 3 χειρουργικές αίθουσες.

Το πρόβλημα επιδεινώθηκε τον Μάιο και οι διοίκηση το γνώριζε , όταν παραιτήθηκαν δύο αναισθησιολόγοι. Η διοίκηση προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα με μετακινήσεις από νοσοκομείο ενηλίκων αλλά αυτό δεν είναι μόνιμη λύση. Θέλουμε πλήρη στελέχωση του τμήματος ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις και να διεξάγονται με ασφάλεια τα χειρουργεία».

Ο γενικός γραμματέας της ΕΙΝΑΠ, Πάνος Παπανικολάου μίλησε για την κατάρρευση όλων των νοσοκομείων και ειδικά για τα παιδιατρικά ανέφερε πως υποφέρουν από «σκόπιμη» υποβάθμιση και υποστελέχωση γιατί υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα ιδιωτών κλινικαρχών.

«Ξέρουν ότι οι μεγαλύτερος εκβιασμός για τους γονείς είναι να αρρωστήσουν τα παιδιά τους», είπε με νόημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ