Καψόνια στους μαθητές που έδωσαν εξετάσεις για τα πρότυπα γυμνασια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Επιτροπή που τις έκανε ομολόγησε ότι 3 ερωτήσεις ήταν ασαφείς
αλλά αντί να τις αφαιρέσει,θεώρησε όλες τις απαντήσεις σωστές,επιτείνοντας το μπάχαλο.

Απίστευτα πράγματα έγιναν το περασμένο Σάββατο στον διαγωνισμό για την εισαγωγή μαθητών που τελειώνουν το Δημοτικό σε πρότυπα και πειραματικά γυμνάσια.

Συγκεκριμένα,η Επιτροπή του υπουργείου Παιδείας που είχε την ευθύνη για την διενέργεια του διαγωνισμού έβαλε τους υποψήφιους να απαντήσουν σε 50 ερωτήσεις εκ των οποίων 25 αφορούσαν την Νεοελληνική γλώσσα και οι υπόλοιπες 25 τα Μαθηματικά. Μετά την λήξη της διαδικασίας , κατά τις συζητήσεις που έγιναν και τις απόψεις που αντηλλάγησαν ,μέσω των οποίων γνωστοποιήθηκαν και οι ερωτήσεις,διαπιστώθηκε από καθηγητές και γονείς ότι τουλάχιστον 8 ερωτήσεις ήταν ασαφείς και θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν …παγίδες για τους διαγωνιζόμενους.

Εγινε ο σχετικός χαμός ,διαμαρτυρίες, απειλές,φασαρία από τους γονείς που δικαιολογημενα κατηγορούσαν την Επιτροπή ότι έκανε μαθητικό διαγωνισμό με προδιαγραφές και μεθόδους….πανελληνίων εξετάσεων ,με αποτέλεσμα από την αναταραχή που προκλήθηκε η Επιτροπή να δεχθεί ουσιαστικά ότι 3 ερωτήσεις ήταν άστοχες και προβληματικες και να συζητήσει να τις αποσύρει απο την διαδικασια ,όπως θα ήταν και το σωστό. Σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι πολλοί γονείς απείλησαν να κινηθούν δικαστικά κατά της Επιτροπής αλλά και το ότι κάποιοι από αυτούς είναι παραγοντες της κοινωνικής ζωής και υπογραμμισαν στους κυβερνητικους τους φίλους πως δεν θα τους συνέφερε να τους έχουν απέναντί τους στις ευρωεκλογές.

Έτσι η Επιτροπή, μετά 72 ώρες αποφάσισε να θεωρηθούν σωστές οι απαντήσεις που δόθηκαν σε αυτες τις 3 ερωτήσεις, ασχέτως αν ήταν λάθος.Οι ενδιαφερόμενοι έμαθαν την απόφαση αυτή από τις…εφημερίδες και τα σάιτ, γιατί κανένας δεν έκρινε σκόπιμο να τους ενημερώσει.

Η απόφαση αυτη όμως αποτελεί χειρότερο λάθος γιατί τα παιδιά που είχαν απαντήσει σωστά θα αδικηθούν κατάφωρα,αφου κι εκείνα που απάντησαν λάθος τον ίδιο βαθμό θα πάρουν. Το δίκαιο θα ήταν να εξαιρεθουν εντελώς οι 3 επίμαχες ερωτήσεις και να βγουν από το σύστημα βαθμολόγησης,ώστε να κριθούν οι δκαγωνισθέντες με βάση τις επιδόσεις τους στις υπόλοιπες 47 ερωτήσεις.Ετσι όπως έγινε τώρα, μεγαλώνει την αδικία και προκαλεί ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις στους γονείς που απειλούν να τα …τιναξουν όλα στον αέρα προσφεύγοντας διαδοχικά στη Δικαιοσύνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ