Τα Funds αλωνίζουν και η κυβέρνηση τα χαϊδεύει

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δυστυχώς τα πρόστιμα που επιβάλλονται στις λίαν ενοχλητικές -για να μην πούμε τίποτα χειρότερο- εταιρίες διαχείρισης «κόκκινων» δανείων είναι πολύ μικρά για να φέρουν αποτέλεσμα.

Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς πως οι καταγγελίες δεν σταματούν και ο καταλογισμός προστίμων συνεχίζεται. Από τον Σεπτέμβριο του 2023 μέχρι και σήμερα έχουν επιβληθεί πρόστιμα συνολικού ύψους 1.825.000 ευρώ. Αυτήν την εβδομάδα το υπουργείο Ανάπτυξης επέβαλε διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 305.000 ευρώ σε τρεις εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις για παραβίαση της νομοθεσίας, κατόπιν εξέτασης καταγγελιών στη Γενική Διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

Επιβλήθηκε πρόστιμο 65.000 ευρώ στην doValue Greece, πρόστιμο 60.000 ευρώ στην QQuant Master Servicer, 90.000 ευρώ επίσης στην QQuant, και πρόστιμο ύψους 90.000 ευρώ στη Cepal Hellas. Οι παραβιάσεις αφορούν απίθανα πράγματα, όπως μη ανταπόκριση σε πλήθος ηλεκτρονικών μηνυμάτων εκ μέρους οφειλετών με σκοπό τη ρύθμιση οφειλής, αδικαιολόγητη καθυστέρηση των εταιριών να ανταποκριθούν εντός εύλογου χρόνου στην προσπάθεια ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών δανειοληπτών ή στην επεξεργασία αιτημάτων δανειοληπτών περί χορήγησης βεβαίωσης καταβολών και αριθμού λογαριασμού εξυπηρέτησης των δανείων τους και στην εν γένει δυσχέρεια στην επικοινωνία των δανειοληπτών στο πλαίσιο διαχείρισης των οφειλών τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ