Πρόεδρος Σερβίας: Μου έκανε εντύπωση η ψήφος των Σκοπίων στο ψήφισμα στον ΟΗΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε χθες το βράδυ στο Βελιγράδι ότι επηρεάστηκε από την ψήφο των Σκοπίων στο ψήφισμα για την Σρεμπρένιτσα στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, επειδή ‘επηρεάζει περισσότερο’ τις σχέσεις με τη χώρα αυτή.

Μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη, όπου μίλησε στη σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπου εγκρίθηκε το ψήφισμα για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας στη Σρεμπρένιτσα και την καταδίκη της άρνησης της γενοκτονίας και της απαλλαγής των εγκληματιών πολέμου, ο Βούτσιτς είπε στο Tv Prva ότι, σε αντίθεση με την ψήφο της Ουκρανίας, επηρεάστηκε περισσότερο από τη στάση των Σκοπίων, ανεξάρτητα από τις ιστορίες με την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Η στάση τους δεν είναι δίκαιη γιατί μου φαίνεται ότι πέρασα τον περισσότερο χρόνο μου για τις σχέσεις με τους ‘Μακεδόνες’ αδελφούς μας και θα είναι πάντα αδέλφια μου. Αποδείχθηκε ότι η Ελλάδα (η οποία απείχε της ψηφοφορίας) έχει περισσότερη ραχοκοκαλιά από τα Σκοπια  και αυτό ισχύει, είτε μας αρέσει είτε όχι», είπε ο Βούτσιτς.

Ο Σέρβος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι τα Σκόπια «δεν θα περάσουν ποτέ» ένα ψήφισμα για τη Γενοκτονία του Γιασένοβατς, καθώς οι Σέρβοι στη χώρα αυτή ανακοίνωσαν ότι θα προτείνουν την έγκριση ενός τέτοιου ψηφίσματος στη Βουλή των Σκοπίων.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ