Αναγκαστική προσγείωση έκανε το ελικόπτερο του πρωθυπουργού της Αρμενίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν πραγματοποίησε «απρογραμματισμένη προσγείωση» στο Vanadzor λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ο Νικόλ Πασινιάν είχε σκοπό να παρακολουθήσει πρόγραμμα στο Τασίρ αλλά εκτάκτως  πραγματοποίησε «απρογραμμάτιστη προσγείωση» στο Vanadzor λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

 Στη δήλωση που μοιράστηκε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πασινιάν έδωσε το μήνυμα ότι «όλα είναι καλά»:

«Λόγω κακών καιρικών συνθηκών, το ελικόπτερο μας έκανε απρογραμμάτιστη προσγείωση στο Vanadzor. Τώρα συνεχίζουμε το ταξίδι μας με το αυτοκίνητο. «Εύχομαι σε όλους μια καλή μέρα», έγραψε.

Εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία

%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CE%B134%CF%81%CE%B5%CF%84%CF%85

Σύμφωνα, επίσης, με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet ο πρωθυπουργός της Αρμενίας επιδιώκει εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία.

Όπως επισημαίνει το τουρκικό δημοσίευμα:

«Οι συμφιλιωτικές και ήπιες δηλώσεις του Πασινιάν, που ερμηνεύονται ως «στροφή του τροχού προς την εξομάλυνση με την Τουρκία», μπορούν να θεωρηθούν ως σήματα μιας πιθανής νέας σελίδας μεταξύ των δύο χωρών, παρόλο που προκάλεσαν την αντίδραση εθνικιστικών ομάδων στη χώρα του».

Δεν αναγνωρίζει τη Συνθήκη του Καρς

Η Αρμενία ανακοίνωσε ότι δεν αναγνώριζε τη Συνθήκη του Καρς του 1921 που υπογράφηκε μεταξύ της Σοβιετικής Ρωσίας και της Τουρκίας και ότι είχε ένα εδαφικό ζήτημα «Δυτικής Αρμενίας» με την Τουρκία.

Λόγω των επιθετικών πολιτικών της Αρμενίας στην περιοχή, η Τουρκία έκλεισε τα χερσαία σύνορά της με την Αρμενία το 1993.

 Οι πρόσφατες δηλώσεις του Πασινιάν μεταφέρουν το μήνυμα ότι η Αρμενία πρέπει να εγκαταλείψει την επιθετική της πολιτική.

“Όχι στην ιδεολογία της Ιστορικής Αρμενίας”

Στην ομιλία του πρόσφατα στο κοινοβούλιο, ο Πασινιάν είπε: «Χρειαζόμαστε ένα σύνταγμα που να δείχνει ότι θέλουμε να ζούμε ειρηνικά με τους γείτονές μας αναφερόμενος στο παρελθόν και προχώρησε σε μια ρεαλιστική πολιτική.

 «Αν συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε κοιτάζοντας το όρος Αραράτ κάθε πρωί από το Ερεβάν, μια μέρα το Ερεβάν θα χαθεί», είπε.

Στην ομιλία του τον περασμένο μήνα για την επέτειο της Αρμενικής Γενοκτονίας, ο Πασινιάν είπε: «Θέλουμε ειρήνη, ηρεμία και ανάπτυξη στην περιοχή μας. Το κομμάτι γης των 29 χιλιάδων 743 τετραγωνικών χιλιομέτρων όπου η Αρμενία κήρυξε την ανεξαρτησία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης είναι η πατρίδα μας. «Είμαστε έτοιμοι να δείξουμε τη σοβαρότητα των προθέσεών μας αναγνωρίζοντας τη Συμφωνία του Καρς που έγινε το 1921», είπε.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ