Η Βουλγαρία φιλοξενεί την άσκηση διοίκησης και επιτελείου «Trimontium-2024»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην άσκηση συμμετέχει στρατιωτικό προσωπικό από τις ένοπλες δυνάμεις της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Γεωργίας και της Κροατίας.

Η άσκηση διοίκησης και επιτελείου «Trimontium – 2024» του Πολυεθνικού Σχηματισμού Ολοκληρωμένης Επιμελητείας για Γενική Υποστήριξη Μηχανικών (IEL MILU) θα πραγματοποιηθεί από σήμερα έως τις 30 Μαΐου στην περιοχή του 55ου Συντάγματος Μηχανικού – Μπελένε, όπως σημειώνουν τα βουλγαρικά media.

Μετά το 2014 και το 2018, αυτή είναι η τρίτη άσκηση διοίκησης και επιτελείου του σχηματισμού υλικοτεχνικής υποστήριξης γενικής μηχανικής υποστήριξης που φιλοξενεί η Βουλγαρία.

Το θέμα της άσκησης είναι «Δραστηριότητα του αρχηγείου του Πολυεθνικού Σχηματισμού Ολοκληρωμένης Επιμελητείας για την παροχή κοινής μηχανικής υποστήριξης ως μέρος μιας πολυεθνικής μηχανοποιημένης ταξιαρχίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών των καταστροφών».

 Οι στόχοι της άσκησης είναι η αύξηση της διαλειτουργικότητας, της προετοιμασίας και των δυνατοτήτων του αρχηγείου του σχηματισμού για τον σχεδιασμό και την οργάνωση της εκτέλεσης εργασιών μηχανικής κατά τη διάρκεια μιας ειρηνευτικής επιχείρησης.

Στις 30 Μαΐου 2024, στις 10:00 π.μ., στις όχθες του Δούναβη έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν επιδείξεις δυνατοτήτων με δυναμική και στατική απεικόνιση από το 55ο Σύνταγμα Μηχανικού.

Ο πολυεθνικός σχηματισμός ολοκληρωμένων logistics για κοινή υποστήριξη στη σύνθεση της εταιρείας ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2007 στις Βρυξέλλες του Βελγίου, μετά την υπογραφή Μνημονίου από τους υπουργούς Άμυνας της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Γεωργίας και της Κροατίας, με επικεφαλής τη Ρουμανία.

Ο σχηματισμός αποτελείται από ένα επιτελικό στοιχείο, μια διμοιρία «μηχανοποιημένες γέφυρες» και μια ηλεκτροτεχνική διμοιρία από το 91ο τάγμα μηχανικών για γενική υποστήριξη από το 55ο σύνταγμα μηχανικών των Βουλγαρικών Χερσαίων Δυνάμεων, μια διμοιρία οδοποιίας και μια μονάδα επικοινωνιών από τη Ρουμανία. οριζόντια διμοιρία κατασκευής από την Κροατία.

Μονάδα συνδέσμου και ομάδα για τον εντοπισμό, τη μεταφορά και την καταστροφή μη εκρηκτικών πυρομαχικών και αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών από τη Γεωργία.

Ο Πολυεθνικός Σχηματισμός Κοινής Υποστήριξης Μηχανικών Ενσωματωμένης Εφοδιαστικής έχει σχεδιαστεί για να συμμετέχει σε επιχειρήσεις υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ ως μέρος της Πολυεθνικής Κοινής Ομάδας Εργασίας (CJTF).

Το πρωταρχικό της καθήκον είναι να παρέχει γενική τεχνική υποστήριξη για την επιμελητεία στο θέατρο των επιχειρήσεων.

Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται ασκήσεις διοίκησης και επιτελείου για την επίδειξη των δυνατοτήτων των σχηματισμών της χώρας υποδοχής.

 Από τη δημιουργία του ολοκληρωμένου σχηματισμού logistics για γενική τεχνική υποστήριξη, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 19 τέτοιες ασκήσεις στην επικράτεια καθεμιάς από τις συμμετέχουσες χώρες μέχρι φέτος.

Τρεις από αυτές τις ασκήσεις διεξήχθησαν στο πλαίσιο των ασκήσεων του ΝΑΤΟ – Capable Logistician 2013 πολυεθνική άσκηση επιτόπου logistics στη Σλοβακία, Capable Logistician 2015 στην Ουγγαρία και Capable Logistician 2017 στην Πολωνία.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ