Στεφανος Κασσελακης: Η σχέση μας με τους Παλαιστίνιους είναι βαθιά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι αλλιώς να λες «υποστηρίζω την ειρήνη» και αλλιώς να έρχεσαι εδώ.
Εδώ που στον αέρα μυρίζει ο πόλεμος.
Εδώ που ο φόβος φαίνεται στα βλέμματα των ανθρώπων.
Εδώ που ένας λαός αναζητεί δεκαετίες ολόκληρες πατρίδα.

Η σχέση μας με τους Παλαιστίνιους είναι βαθιά.
Το 1981, ο Γιάσερ Αραφάτ γνώρισε τιμές αρχηγού κράτους επισκεπτόμενος την Αθήνα.
Ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης που επισκέφθηκε τη νέα κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο πρώτος ευρωπαίος ηγέτης που κατάλαβε τη σημασία των σχέσεων με τον αραβικό κόσμο και οικοδόμησε γερές βάσεις φιλίας και συνεργασίας μαζί του.

Η Ιστορία μάς ενώνει.
Η Κυπριακή τραγωδία, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα, ταυτίζει πάντα την Ελλάδα με τις χώρες και τους λαούς που μάχονται για την ελευθερία.

Βλέπεις ότι και χωρίς να μπορούμε να επικοινωνούμε στην ίδια γλώσσα, η ανθρωπιά είναι η κοινή συνισταμένη. Δεν είναι ανάγκη κάποιος να έρχεται από μια χώρα, μια κοινωνία, μια κουλτούρα για να μπορεί να νιώσει τον συνάνθρωπό του. Για να μπορέσει να προσφέρει στον άλλον. Είμαστε ανθρώπινες ψυχές.

Σήμερα, όχι από κάποιο γραφείο μακριά στην Αθήνα, αλλά από εδώ, από την Παλαιστίνη, καταδικάζουμε την τρομοκρατία, καταδικάζουμε τη σφαγή αμάχων, διεκδικούμε άμεση κατάπαυση του πυρός και ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος δίπλα στο κράτος του Ισραήλ, σε μια ειρηνική συμβίωση με διάρκεια.

Έχει φτάσει η ώρα η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισπανίας, της Νορβηγίας και της Ιρλανδίας και να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης.

  1. Μαζί σου, Ανδρέα, για μια Ελλάδα… νέα. Έπρεπε να πάει εκεί, για να αναβιώσει το παρελθόν, μπας και πάρει καμιά πράσινη ψήφο παραπάνω; Τι υποκρισία, τι επίπεδο πολιτικής!!! Κασσελάκης για τα πανηγύρια, προς τέρψιν του μεταλλαγμένου Κύρτσου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ