Η επιβεβαίωση της πλήρους αποτυχίας της οργανωμένης ομογένειας – Η μεγάλη ντροπή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καθώς οι κατακτητές προετοιμάζονται να γιορτάσουν την συνεχιζόμενη για 50 ολόκληρα χρόνια τουρκική κατοχή της μισής μας πατρίδας και τα ατιμώρητα για 50 χρόνια εγκλήματά τους, με ζουρνάδες και εμβατήρια των οθωμανικών κατακτήσεων, αιφνιδίως μάθαμε ότι κάποιοι νεαροί στη καρδιά της ελληνικής/κυπριακής ομογένειας στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη περιοχή Μπάρνετ του βορείου Λονδίνου, διοργανώνουν «Ελληνικό Φεστιβάλ» για τις 20 Ιουλίου 2024!

Να λεχθεί ότι στη Δημαρχεία του Μπάρνετ (London Borough of Barnet) έχει μεταφερθεί  πλέον η καρδιά της Ελληνικής Ομογένειας. Εκεί βρίσκεται και  το οίκημα της Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητας όπου στεγάζεται και η ηγεσία της Ομοσπονδίας Κυπρίων Ηνωμένου Βασιλείου, ελληνικά σχολεία, Εκκλησίες, σύνδεσμοι και μεγάλος βέβαια αριθμός συμπατριωτών μας τόσο από την Κύπρο όσο και την Ελλάδα.

Και ενώ η ηγεσία της Ομογένειας εδώ και καιρό υποσχόταν δραστηριότητες για διαφώτιση των συνεχιζόμενων για 50 χρόνια βάρβαρων τουρκικών εισβολών στην μισή μας πατρίδα (Κυπριακή Δημοκρατία),  ξαφνικά ακούμε … για το «μεγάλο γεγονός» από δύο νεαρούς!

ΤΗΝ  ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΑΙΜΑΤΗΡΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ την 20η ΙΟΥΛΙΟΥ, φεστιβάλ που άκουσον άκουσον «δεν πρέπει να χάσει κανείς, μια μέρα για εορτασμό της ιστορίας μας (!), μουσικής, φαγητού και πολιτισμού με υπέροχους τραγουδιστής από όλο το κόσμο»!!!

Κατά την άποψή μου αυτό αποτελεί «πραξικόπημα» στη καρδιά της ομογένειας.  Αποτελεί  επιβεβαίωση της πλήρους αποτυχίας της λεγόμενης οργανωμένης ομογένειας.

Είναι ένα στίγμα, μια μεγάλη ντροπή για όλους, μια αποτυχία να κρατούν ενήμερους ειδικά τους νέους και νέες και γενικά την ομογένεια για την μεγαλύτερη τραγωδία που πλάκωσε την μικρή μας πατρίδα, το 1974,  με τις δύο βάρβαρες τουρκικές εισβολές και κατοχή που ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Αντί να … φυτεύει ελιές η ηγεσία  σε πάρκα σε διάφορες πόλεις και χωριά του Ηνωμένου Βασιλείου, θα έπρεπε να καλεί οργανωμένα και συστηματικά την ίδια την ομογένεια και κυρίως τους νέους/νέες να τους θυμίζει,  να τους διαφωτίζει τι πάθαμε πριν 50 χρόνια από την εγγυήτρια ΤΟΥΡΚΙΑ! Για τα ατιμώρητα για 50 χρόνια τουρκικά εγκλήματα, βιασμούς, δολοφονίες, βομβαρδισμούς με απαγορευμένες βόμβες ναπάλμ, ξεριζωμούς, εθνικό ξεκαθάρισμα, αγνοούμενους, για τις 500 εκκλησίες μας που σύλησαν, βεβηλώσαν και μετέτρεψαν σε στάβλους, σε κλάπ και τόσες άλλες ανομίες…

Η ακατανόητη και περιφρονητική για τα πάθη της μικρής μας πατρίδας συμπεριφορά κάποιων νεαρών τελικά αποτελεί την ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΡΟΠΗ. Το ελάχιστον που μπορεί να γίνει είναι να αλλάξει η ημερομηνία του φεστιβάλ. Ακατανόητο, δηλαδή από τις  365 μέρες του χρόνου , δεν υπάρχει άλλη μέρα από την ΜΑΥΡΗ 20η Ιουλίου δηλαδή;

Μεγάλη υπήρξε εξ όσων ενημερωνόμαστε η αντίδραση ομογενών στο άκουσμα του φεστιβάλ αυτού στην ιστοσελίδα τους στο facebook.

Μπορεί ένας φανταστεί τι θα γινόταν αν π.χ. νεαροί Εβραίοι στο Λονδίνο διοργάνωναν κάτι τέτοιο,  την ίδια μέρα της Μνήμης των θυμάτων του ολοκαυτώματος;

 

ΝΤΡΟΠΗ!

https://www.greekfest.co.uk/

Φανούλα Αργυρού

Ερευνήτρια/δημοσιογράφος  27.5.2024

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ