Απόφοιτοι του πανεπιστημίου Yale αποσύρθηκαν από την τελετή αποφοίτησης ως ένδειξη υποστήριξης των Παλαιστινίων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεκάδες απόφοιτοι αποχώρησαν τη Δευτέρα από μια τελετή στο Πανεπιστήμιο Γέιλ στο Νιου Χέιβεν του Κονέκτικατ στις Ηνωμένες Πολιτείες … σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ισραηλινό πόλεμο στη Γάζα και τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ του πανεπιστημίου και των εταιρειών κατασκευής όπλων, καθώς και για την αντιμετώπιση των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων.

Η αποχώρηση ξεκίνησε όταν ο Peter Salovey, πρόεδρος του Γέιλ/ Yale, άρχισε την  παραδοσιακή παρουσίαση των υποψηφίων πτυχίου σε κάθε κολέγιο παρουσία χιλιάδων αποφοίτων που φορούσαν καπέλα και φορέματα αποφοίτησης.

Τουλάχιστον 150 μαθητές που κάθονταν κοντά στο μπροστινό μέρος της σκηνής σηκώθηκαν, γύρισαν την πλάτη τους σε αυτόν και βγήκαν από τη συναυλία μέσω μιας από τις πύλες.

Πολλοί από τους διαδηλωτές έφεραν μικρές πινακίδες που έφεραν συνθήματα όπως «Βιβλία, όχι βόμβες» και «Μην επενδύετε στον πόλεμο».

Μερικοί φορούσαν κόκκινα λαστιχένια γάντια για να συμβολίσουν τα αιματοβαμμένα χέρια.

Άλλα πανό έγραφαν: «Απόσυρε τις κατηγορίες» και «Προστασία της ελευθερίας της έκφρασης», αναφερόμενοι σε 45 άτομα που συνελήφθησαν σε αστυνομική καταστολή τον περασμένο μήνα με στόχο διαδηλώσεις μέσα και γύρω από την πανεπιστημιούπολη του New Haven στο Κονέκτικατ.

Η απόσυρση πυροδότησε θύελλα από ζητωκραυγές ενθάρρυνσης από άλλους φοιτητές μέσα στην πανεπιστημιούπολη, αλλά η διαμαρτυρία ήταν ειρηνική και δεν σταμάτησε την τελετή. Επίσης δεν σχολιάστηκε από τη σκηνή.

Reuters

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ