Μαρια Καρυστιανου: Όλοι τους είχαν εντολές για συγκάλυψη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκλόνισε το κοινό της παράστασης του Λάκη Λαζόπουλου «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» η Μαρία Καρυστιανού, η οποία ανέβηκε στη σκηνή του Christmas Theater και μίλησε για την συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη, την ώρα που η ίδια μαζί με τους συγγενείς των θυμάτων εξακολουθούν να δίνουν υπεράνθρωπη μάχη κόντρα στις μεθοδεύσεις προκειμένου να έρθει στο φως η αλήθεια και να δικαιωθούν οι 57 ψυχές.

Η μητέρα-σύμβολο των Τεμπών που έχασε το παιδί της στο μοιραίο τρένο, απευθυνόμενη στο κοινό που την καταχειροκρότησε δήλωσε ότι δεν έχει πια τίποτα άλλο να χάσει, παρά μόνο να κερδίσει.

Μίλησε για συγκάλυψη από τις πρώτες ώρες μετά την σύγκρουση και αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να μην έχουν αντιληφθεί οι δικαστές τι έχει γίνει: «Όταν μέσα στις πρώτες ώρες ξεκίνησαν οι μπουλντόζες να αφαιρούν χώμα, και να μεταφέρεται με τα φορτηγά μπροστά στις οθόνες το βλέπαμε όλοι. Εμείς ήμασταν αλλού δεν καταλαβαίναμε, οι δικαστές δεν καταλάβαιναν; Οι εισαγγελείς; Κανένας δεν καταλάβαινε τι γινόταν; Έτσι λειτουργεί όταν πρέπει να κάνεις συγκάλυψη. Όλοι είχαν εντολές».

Οπως τόνισε η Μαρία Καρυστιανού, οι ελπίδες των συγγενών για απόδοση δικαιοσύνης στην Ελλάδα είναι ελάχιστες και πλέον στρέφονται στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο. Η ίδια μίλησε για δολοφονία 57 ανθρώπων και σημείωσε ότι αυτή η υπόθεση έδειξε «την ανυπαρξία της δικαιοσύνης, την ανυπαρξία της ελεύθερης ενημέρωσης και την επιβολή πολιτικών με το έτσι θέλω ότι είναι άρχοντες και θα κάνουν ότι θέλουν, πέρα από τους νόμους».

Η κ. Καρυστιανού πρόσθεσε ότι θα πολεμήσει για να αλλάξουν όλα αυτά. «Δεν μπορεί μια κοινωνία να ζει χωρίς να έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και σε οτιδήποτε την αφορά. Δεν γίνεται να προχωρήσει. Και αυτή τη στιγμή η δικαιοσύνη έχει πραγματικά δείξει τον μικρότερο εαυτό της, οφείλει έστω και τελευταία στιγμή να ορθώσει ανάστημα, να εφαρμόσει τους νόμους με τόλμη και να αποκαταστήσει στα μάτια του κόσμου της αξία της δικαιοσύνης. Χωρίς δικαιοσύνη δεν μπορούμε να έχουμε μια πολιτισμένη κοινωνία. Αυτό όμως μας αξίζει, μία πολιτισμένη κοινωνία» τόνισε μεταξύ άλλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ