Η Ρωσία απειλεί να στοχοποιήσει «ξένους» στρατιωτικούς εκπαιδευτές στην Ουκρανία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Αφρική, όπου η απογοήτευση από τις δυτικές χώρες έχουν ωθήσει αρκετές χώρες προς τη Μόσχα, προέβη σε δηλώσεις σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας του Κογκό, Ντένις Σασού Νγκέσο,  δήλωσε ότι οποιοσδήποτε Γάλλος στρατιωτικός εκπαιδευτής στην Ουκρανία θα είναι «νόμιμος στόχος» για τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.

«Σε ό,τι αφορά τους Γάλλους εκπαιδευτές, νομίζω ότι είναι ήδη παρόντες στο ουκρανικό έδαφος», εξήγησε ο Λαβρόφ, αναφερόμενος στους στρατιωτικούς εκπαιδευτές που ενδέχεται να στείλει η Γαλλία για να εκπαιδεύσουν τις ουκρανικές δυνάμεις.

Και πρόσθεσε: «Ανεξάρτητα από το καθεστώς τους, στρατιωτικοί αξιωματούχοι ή μισθοφόροι αντιπροσωπεύουν νόμιμο στόχο για τις ένοπλες δυνάμεις μας».

Ο Ανώτατος Διοικητής του Ουκρανικού Στρατού ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε υπογράψει έγγραφα που επιτρέπουν στους Γάλλους στρατιωτικούς εκπαιδευτές να φτάσουν σύντομα στα ουκρανικά κέντρα εκπαίδευσης.

Ωστόσο, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα σχολιάσει «φήμες ή αποφάσεις που θα μπορούσαν να ληφθούν».

Ο Μακρόν ανέφερε ότι θα εξηγήσει λεπτομερώς την υποστήριξη της Γαλλίας κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την 80η επέτειο της D-Day αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Επίσης την Τρίτη, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε : «Οι εκπαιδευτές που εκπαιδεύουν τις δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου δεν έχουν κανενός είδους ασυλία και δεν έχει σημασία αν είναι Γάλλοι ή όχι».

Σημειώνεται ότι στην Ουκρανία βρίσκονται και Έλληνες εκπαιδευτές για τη χρήση των μαχητικών αεροσκαφών F-16.

The Hellenic Information Team

  1. Να μην περάσει τελείως απαρατήρητη αυτή η δήλωση και εάν πράγματι περιέχει λανθασμένο περιεχόμενο να δοθεί φως.
    Πρώτο: Το καθεστώς του Κιέβου συνεχίζει να τροφοδοτείται με χρήματα και όπλα από ποιες χώρες και από που προέρχονται τα χρήματα αυτά.
    Δεύτερο: Οι Δυτικοί στρατιωτικοί εκπαιδευτές πραγματοποιούν εντατική εκπαίδευση του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού, με την άδεια του ΝΑΤΟ που δεν πρόκειται να εμπλακεί στο πόλεμο Ουκρανίας?
    Τρίτο: Μέσω των προσπαθειών της Δύσης, μισθοφόροι και μαχητές των διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων μεταφέρονται στην Ουκρανία, διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις που αυτό σημαίνει πως? επιλέγονται αφού η τρομοκρατία για κάθε πολιτική χώρας αποτελεί το νούμερο ένα καταπολέμησης.
    Εδώ η μόνη αντίληψη που θα ήθελαν μας περάσουν, εκεί που αρχίζει ο στρατός η ο πόλεμος σταματάει η λογική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ