Αν γνωρίζατε από τι φτιάχνεται το φιδάκι για τα κουνούπια δεν θα το ανάβατε ποτέ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το γνωστό σε όλους μας φιδάκι που ανάβουμε το καλοκαίρι στο μπαλκόνι για να απομακρύνει τα ενοχλητικά κουνούπια, παρασκευάζεται από μία αποξηραμένη σκόνη πύρεθρου το οποίο είναι ένα φυσικό υλικό που προέρχεται από ένα είδος χρυσάνθεμου.

Το πύρεθρο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως πονοκέφαλο ναυτία, έμετο, ερεθισμό στο δέρμα ή τα μάτιακαι φλεγμονή.

Σε περίπτωσης κατάποσης, μπορεί να προκαλέσει μούδιασμα της γλώσσας και των χειλιών, σπασμούς, μυική μαρμαρυγή, αναπνευστικά προβλήματα, ακόμη και θάνατο.

Στο πύρεθρο βρίσκονται οι πυρεθρίνες. Είναι εκχύλισμα από τις εντομοκτόνες χημικές ουσίες. Έχουν γενικά καρκινογόνα δράση σε ζώα όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες και σε παρατεταμένη χρονική περίοδο.

Μελέτες που έγιναν έδειξαν ότι ο καπνός που παράγεται από την καύση μιας σπείρας, είναι πολύ επικίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ζημιά που προκαλείται στους πνεύμονες από ένα πηνίο κουνουπιών είναι ισοδύναμη με την ζημία που γίνεται από 100 τσιγάρα.

Άλλοι ερευνητές υπολογίζουν ότι ένα φλεγόμενο πηνίο παράγει την ίδια ποσότητα σωματιδίων που παράγουν 75-137 αναμμένα τσιγάρα και εκπέμπει τόση φορμαλδεΰδη όση απελευθερώνεται από 51 τσιγάρα.

  1. Συγχαρητήρια για την ενημέρωση αλλά αυτό το “φιδάκι” χρησιμοποιείται πολλά χρόνια πριν αν θυμάμαι καλά τουλάχιστον 50 χρόνια και κανείς δεν ενημέρωσε τον κόσμο για το πόσο επικίνδυνο είναι για τον άνθρωπο .

  2. Οι δύο τελευταίοι φαίνεται να ψήφισαν Λατινοπούλου..αλλοιώς δεν εξηγείται..πάτε με τη φωνή της παπαριάς..ρε σεις μύτη δεν έχετε; σαν βόθρος μυρίζει..είναι δυνατόν να είναι καλό;

  3. Εαν αυτο ειναι αληθεια τοτε εγω εχω καπνισει πανω απο 500.000 τσιγαρα! Τον καρκινο τον εχω στο τσεπακι. Τιποτε αλλο καλο νεο?

  4. “όσφρηση δεν έχετε ρε” όπως γράφει κι ο συνομιλητής μας…
    Αυτό το πράγμα σκυλοβρομαει, αρρωσταίνει ανθρώπους και κουνούπια μαζί… Σπύρος

  5. Το πυρεθρο χρησιμοποιείται ως εντομοκτόνο έντομο απωθητικό βιολογικής καλλιέργειας.
    Δεν λέω ότι πρέπει να αναπνέουμε καπνό από το….αλλά. Έλεος με ότι του κατέβει του καθένα.
    Αφού έχει δόση αλήθειας γιατί έχει άδεια να κυκλοφορεί και αυτός που αδειοδοτησε είναι αφερεγγιος σε σχέσει με τον υπογράφοντα το άρθρο???…

  6. Ωραία τα λέτε αλλά υπάρχει κάποια επιστημονική έρευνα σαν παραπομπή? Ποια είναι η πηγή που έχετε αντλήσει αυτά τα στοιχεία?

  7. Να πούμε σε καποιον που παίρνει γράμματα από τον Χριστο και κοροϊδεύει τους πάσχοντες με κηραλοιφες μήπως πάρει κάποιο μέιλ η γράμμα από άνωθεν μήπως και γλυτώσουν. Ετσι τώρα με 9,5 που του έδωσαν οι βλαμενοι κάποια λύση θα βρει ξέρει από φακιρικα ο νεοναζί φλώρος.

    • Ρε άντε τραβά τα βυζιά σου μπας και ξεκαυλ@@@@ς. Τραβά άλλου να σχολιάσεις σχετικα αριστερέ απλυτε. Άντε πλύσου με χλωρίνη και Άκουα φόρτε μπας και φύγει η αριστεριλα

        • Και τραβάς κάνα ζορι εσύ τωρα.? Τι θα κανεις.? Γούστο μου και να είμαι που δεν είμαι γιατι δεν χρειάζομαι τον όρο του φασίστα για να μισώ τα μπάσταρδα του Στάλιν που εξοντωσε 90.000 Ελληνες.

      • Γιατί το λένε τώρα? Πώς θα καλύψουν τους θανάτους από τα εμβόλια γιατί έχουν ξεκινήσει την δράση τους μήπως?κ έτσι λοιπόν ξεκινάει η στοχοποίηση σε κάποια προϊόντα που συνυπάρχουν εδώ και δεκαετίες μη επιβλαβές για τον άνθρωπο

    • το χα ξαν’ακούσει αυτό παλιά…😉 αληθεια “δουλεύει” ;;; ‼️🤔 και μιλατε για Ελληνικο Καφε ;; (*Παρεμπιπτόντως, ο ωμός Ελληνικός Καφές, παίρνει και τις μυρωδιές του ψυγείου….γι αυτό, αν μου λήξει…, και δεν προλάβουμε να τον καταναλώσουμε.., τον κρατάω για το ψυγείο… μπορώ να κανω το ίδιο και γιά αυτό που είπατε με τα κουνούπια ;;;; 🤔

  8. Νωρίς το θυμήθηκαν οι “έρευνες” αφού έχει χρησιμοποιηθεί από εκατομμύρια ανθρώπους εδώ και τόσες γενιές …γνωστή μέθοδος!

  9. Μένω δίπλα σε αεροδρόμιο τα καύσιμα που αφήνουν για να κατέβουν τα εχω πιει όσο τον ατλαντικό αυτά δεν τα κάνουνε έρευνα όμως για καρκίνο το φιδάκι όπως είπε κ η φίλη πιο πάνω που είναι πάνω από 50 ετια μας μάρανε .. το εμβόλιο για τον κορονοιο το βρήκατε σε τρεις μήνες για τον καρκινο ακόμα ψάχνεται ουστ ρε λαμόγια .. βρε όχι θα το ανάψω από αύριο θα γεμίσω όλο το σπίτι να χορτάσω πυρο τέτοιο πως το λένε το καπνογόνο αυτό τέλος πάντων μπουρλότο !!!!

  10. Ενώ οι ταμπλετες για τα μηχανήματα μέσα στο σπίτι πάνε πίσω. Ωεο . Γιατί κανείς δεν μιλάει για την σιτρονελλα ή για άλλες φυτικές εκδοχές εντομοαπωθητικων ? Εγώ ξέρω ότι αν θες βρίσκεις αν είσαι το fasd food ακολουθείς απλά .

  11. Πιστεύω όλα είναι επικίνδυνα για την υγεία εντομοαπωθητικα εμβόλια χημειοθεραπείες καυσαέρια αέρια χρωματΑ. Τα παντα.. Ζουμε σε ένα περιβάλλον που αλληλεπιδρούν και να εμφανίζονται. καρκινοι ανακοπεί νεφρα. ποδια χέρια καρδιά και οι περισσότεροι κάποιο πρόβλημα στην υγειαμας. Έχουμε ..Πόνο χαρά λύπη. στη ζωή.και όταν έρθει η ώρα φεύγουμε .εάν δεν υπήρχαν. Φάρμακα .θα πεθαίναμε νωρίς. Η ιατρικη μας βοηθά χειρουργεια φάρμακα.οΑντρας μου με ρωτα. πήρες τα χάπια σου όταν πάμε κάπου μακριά εσύ. Τον ρωτάω. Και εγώ . φίλοι μου μικρά παιδάκια γεννιούνται με τόσες ανωμαλίες γενετικές και μας τρομάζουν.εμειςστη φύση δυστυχώς είμαστε θνητοί.και τα δεχόμαστε όλα η ευτυχώς ποιος ξέρει!!!..

  12. Αυτό που δεν έχουν υπολογίσει οι επιστήμονες είναι ότι και ο ανθρώπινος οργανισμός προσαρμόζεται. Έτσι και εμείς που ανάβουμε τα φιδάκια εδώ και δεκαετίες, το έχουμε συνηθίσει και δεν παθαίνουμε τίποτα. Οι ευαισθητούληδες να κάνουν παρέα στα κουνούπια.

  13. Το πυρεθρο ειναι απο Κενυατικη μαργαρίτα
    Φυσικο προιον
    Φτιάχναμε τέτοιο φιδάκι το 1980 στην εταιρία ΒΙΟΦΑΡΜ
    ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΥΝΔΥΝΟ

  14. Αυτό μας πείραξε…όλα τα υπόλοιπα που αναπνέουμε και τρώμε…όχι…Άσε και το άγχος..που αυτό κυριολεκτικά στοτωνει..και βγενιυν από κει όλα τα προβλημαρα υγειας

  15. Διάβασα όλα τα ζοφερά πράγματα για το φιδάκι. Το βράδυ θα το ανάψω και το είχα ξεχάσει και χρησιμοποιούσα υγρό

  16. Το καλυτετο αντικουνουπικο και φυσικοτατο το εβαλε η γιαγια στο κτημα
    Έκαιγε ξερα κοπρανα απο το γαϊδούρι. Δεν πλησιαζε τιποτα σε μεγαλη αποσταση

  17. Για τα υγρα και τις ταμπλετες ξερουμε τιποτα ?
    Πιστευω το σρθρο αναφερεται για τις περιπτωσεις που το φιδακι το καιμε σε κλειστο χωρο μη αεριζομεμενο.
    Για το μπαλκονι ή κηπο δεν νομιζω να ειναι τετοιες οι συγκεντρωσεις των βλαπτικων ουσιων

  18. Μα αυτό ακριβώς είναι το νόημα του να είναι ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ για να σκοτώνει τα κουνούπια αν δεν ήταν επικίνδυνο δεν θα τα σκότωνε … Δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα

  19. Ο ανταγωνισμός δημιουργεί αυτού του είδους που είναι επιθετικού χαρακτήρα, προς άλλες εταιρείες. Φυσικά αυτό δείχνει τον ξεπεσμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Οι μελέτες έδειξαν, αλλά στοιχεία για τις μελέτες δεν υπάρχουν. Λυπάμαι για εσάς.

  20. Τρίχες κατσαρές..! Η Ευρώπη και η Δύση έχουν μολύνει τα πάντα στην Ελλάδα….το φιδάκι για τα κουνούπια σας πείραξε 🤷. Αν δεν φύγουμε από Ευρώπη και ΝΑΤΟ θα παραμείνει η καρκινογόνος μόλυνση

  21. Ο καθένας ας αποφασίσει για τη ζωή του. Εκείνο που δεν δέχομαι είναι να καπνίζει κάποιος και να είμαι υποχρεωμένος να υποστώ τον καπνό του. Το ίδιο ισχύει και για το φιδάκι. Το βάζει ο άλλος στο μπαλκόνι του και εγώ από πάνω δεν μπορώ να κάτσω στο δικό μου μπαλκόνι. Ας σεβόμαστε τους γύρω μας

  22. Ο μικρός γιος μου 3 ετών κοιμήθηκε από την πλευρά που ήταν το φιδάκι ,ανέπνευσε τους καπνους κ σε τρεις ώρες ξύπνησε με λαρυγιτιδα κ τρέχαμε 3 το πρωί για κορτιζόνη..είναι πολύ επικίνδυνο..προσοχή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ