Ο Νικος Κοτζιάς αποδομεί το εκλογικό αποτέλεσμα του Συριζα – Δεν κτίζεται η μεγάλη αριστερά με το να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην αριστερά μάθαμε να είμαστε αληθινοί και ειλικρινείς τόσο με τον λαό, όσο και μεταξύ μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρα του γεγονότος ότι δεν μπόρεσε να αποκομήσει κέρδη από την φθορά της Κυβέρνησης έχασε και ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του. Προσωπικά θα μιλήσω για το θέμα και για άλλα πολλά,την ερχόμενη Παρασκευή στην φιλόξενη εκπομπή του Γ.Μελιγγόνη (attica tv) στις ένδεκα το βράδυ (23.00).

Προς το παρόν παραθέτω τους αριθμούς των ψήφων που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στις πιο πρόσφατες εκλογές:
Ευρωεκλογές 2019, 1.343 χιλιάδες ψήφοι
Ευρωεκλογές 2024 593 χιλ. ήτοι 2019-2024 μείον 750 χιλιάδες ψήφοι ή -56%.
Αλλά και ως προς τις εθνικές εκλογές:
Εκλογές 2023 (Ιούν) 930 χιλιάδες ψήφοι.
Εκλογές 2024 (Ιούν) 590 χιλιάδες ψήφοι, ήτοι μείον 340 χιλιάδες ψήφοι, δηλαδή, από Ιούνη 2023 σε Ιούνη 2024 μείον 36,56%.

Για τους συντρόφους που πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “νίκησε” επιθυμώ να πω μόνο το εξής: οι αριθμοί θέλουν μελέτη, αξιολόγηση και θάρρος. Οχι αλαζονεία ή αδιαφορία, ούτε συγκάληψη των προβλημάτων. Δεν κτίζεται η μεγάλη αριστερά με το να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.

  1. Νομίζω ότι ο Κύριος Κοτζιάς συγκρίνει ανόμοια πράγματα. Οι διαφορές των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ διαφορετικών εκλογών θα πρέπει να ανάγονται σε σχέση με το σύνολο των ψηφισάντων. Η μειώσεις του αριθμού των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των άλλων κομμάτων οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην αύξηση της αποχής και όχι απαραίτητα στην μείωση της δημοφιλίας των κομμάτων. Η αυξανόμενη αποχή φυσικά χρίζει ερμηνείας. Από την άλλη ένα τόσο μεγάλο δείγμα ψηφοφόρων που αντιπροσωπεύει το 40% του συνόλου θα σας πουν οι δημοσκόποι ότι πρέπει να θεωρηθεί αντιπροσωπευτικό των προτιμήσεων του συνόλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ