Ενδιαφέρον για συνεργασία Τουρκίας – Μαλαισίας για το αεροσκάφος Kaan

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός Άμυνας της Μαλαισίας Μουχάμεντ Χαλίντ Νορντίν επισκέφθηκε την Άγκυρα για να προσθέσει νέους δακτυλίους στη συνεργασία της αμυντικής βιομηχανίας μεταξύ Τουρκίας και Μαλαισίας, γράφουν τα τουρκικά media.

 Ο Νορντίν, επισκέφθηκε την Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (TAI) την πρώτη ημέρα της πενθήμερης επίσκεψής του και εξέτασε τοπικές και εθνικές πλατφόρμες αεροπορικών πτήσεων όπου παρακολούθησε πτήσεις επιδείξεων.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, ο Νορντίν, έδειξε ενδιαφέρον για το ελικόπτερο ATAK, το εκπαιδευτικό αεροπλάνο HÜRKUŞ, το επιθετικό UAV ANKA και το μη επανδρωμένο αεροσκάφος stealth ANKA-3, μάλιστα, κάθισε στο πιλοτήριο του εθνικού αεροσκάφους μάχης KAAN.

%CE%BA%CE%B1%CE%B1%CE%BD34%CF%81%CF%86%CE%B3%CF%84%CE%BD%CE%BE 12

 Ο Μαλαισιανός υπουργός, αφού ενημερώθηκε σε βάθος για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος HÜRJET, παρακολούθησε με ενδιαφέρον την πτήση επίδειξης του εθνικού ελικοπτέρου GÖKBEY.

Καθώς συνεχίζεται η παραγγελία για τα επιθετικά ΑΝΚΑ που θα είναι εξοπλισμένα με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, που παραγγέλθηκαν από την κυβέρνηση της Κουάλα Λουμπούρ για 100 εκατομμύρια δολάρια, βρίσκονται σε καλό δρόμο οι προσπάθειες για την παραγωγή του τουρκικού ελικοπτέρου GÖKBEY στη Μαλαισία.

%CE%BA%CE%B1%CE%B1%CE%BD34%CF%81%CF%86%CE%B3%CF%84%CE%BD%CE%BE 1

Η Μαλαισία, η οποία έχει βαθιά σχέση με την Άγκυρα στην αμυντική βιομηχανία, ανακοίνωσε ότι η τουρκική κορβέτα MİLGEM επιλέχθηκε για τα 8 πολεμικά πλοία που θα προσθέσει στο ναυτικό στο πλαίσιο του διαγωνισμού LMS Batch-2 (Littoral Mission Ship).

Η τελική συμφωνία για την προμήθεια κορβετών αναμένεται να υπογραφεί κατά την επίσκεψη του Νορντίν.

 Μάλιστα, η Defense Security Asia με έδρα την Κουάλα Λουμπούρ έγραψε ότι ο Νορντίν, ο οποίος θα έχει ξεχωριστές επαφές με εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας στην Τουρκία και θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Yaşar Güler, ενδέχεται να λάβει μέτρα σχετικά με το αεροσκάφος KAAN.

Το δημοσίευμα ​​ανέφερε, «Υπάρχει πιθανότητα οι συμφωνίες που θα υπογραφούν να κάνουν τη Μαλαισία εταίρο στο τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος KAAN 5ης γενιάς» και επισήμανε επίσης ότι η TAI έχει αναπτύξει ελικόπτερα ATAK και GÖKBEY.

Κάλεσμα για συνεργασία στην αμυντική βιομηχανία

Κάνοντας μια δήλωση στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Μαλαισίας κατά τη διάρκεια της Έκθεσης DSA-2024 στην Κουάλα Λουμπούρ, ο πρόεδρος της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας, Χαλούκ Γκοργκιούν κάλεσε τους συνομιλητές του να γίνουν εταίροι στο πρόγραμμα του μαχητικού αεροσκάφους KAAN.

Όπως είπε η Τουρκία και η Μαλαισία μπορούν να αυξήσουν γρήγορα τις εθνικές τους τεχνολογικές ικανότητες ενώνοντας τις δυνάμεις τους.

Είπε ο Γκοργκιούν «Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε σε αμυντικά έργα που είναι προς όφελος και των δύο χωρών. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε για το μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς KAAN. που μπορεί να καλύψει τις αεροπορικές ανάγκες της Μαλαισίας. Αυτό περιλαμβάνει επίσης και τα αεροσκάφη βασικής εκπαίδευσης νέας γενιάς».

Trhaber

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ