Ο Χατζηδακης επιμένει για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, παρά την «καθίζηση» στις ευρωεκλογές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρά το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα και τα πυρά που δέχτηκε ακόμη και από συναδέλφους του υπουργούς, ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου Κωστής Χατζηδάκης επιμένει στο χαράτσωμα των ελεύθερων επαγγελματιών.

«Το πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι ότι ο μέσος μισθωτός εδώ και πολλά χρόνια πληρώνει περισσότερο φόρο από τον μέσο ελεύθερο επαγγελματία. Αν κάποιος προτείνει να συνεχίσει να πληρώνει ο μέσος μισθωτός περισσότερα, ας βγει να το υποστηρίξει. Εν πάση περιπτώσει, παρά τα τεκμήρια, οι μεγαλύτερες διαφορές που καταγράφει η Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, με βάση το exit poll, είναι στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους αγρότες, στις νοικοκυρές και στους συνταξιούχους» σημείωσε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε επίσης χθες στον Alpha «ίσως χρησιμοποιήσαμε λάθος γλώσσα» και επανέλαβε: «Θα γίνουν μόνο επιμέρους διορθώσεις αν υπάρχουν κάποιες κατάφωρες αδικίες. Αλλαγή στον πυρήνα της πολιτικής μας δεν θα υπάρξει. Θα επαναλάβω ότι το τεκμήριο είναι μαχητό, όποιος θεωρεί ότι αδικείται μπορεί να προσφύγει».

Αυτό είναι και το βασικό επιχείρημα του οικονομικού επιτελείου, με τον Κωστή Χατζηδάκη να δηλώνει: «Μέχρι στιγμής έχουμε 255 προθέσεις αμφισβήτησης και 24 ολοκληρωμένες διαδικασίες. Δηλαδή αν μετρήσουμε τους επαγγελματίες που “πιάνει” το τεκμήριο έχουμε προθέσεις αμφισβήτησης από το 0,6 % των επαγγελματιών και ολοκληρωμένες αμφισβητήσεις από το 0,6 τοις χιλίοις. Αν μετρήσουμε στο σύνολο των επαγγελματιών, οι ολοκληρωμένες αμφισβητήσεις αντιστοιχούν στο 0,3 τοις χιλίοις. Επίσης, έχουν υποβληθεί 75.166 δηλώσεις ελεύθερων επαγγελματιών. Από αυτούς, οι 37.943 εμπίπτουν στο τεκμήριο και οι υπόλοιποι, σχεδόν οι μισοί, έχουν δηλώσει μόνοι τους εισοδήματα πάνω από το τεκμήριο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ